Matnytt Spesialitet i særklasse

Spesialitet i særklasse>

Hovelsrudkylling fikk tildelt Spesialitet. F. v. Runar Hollevik, konsernsjef i Norgesgruppen. Marianne Olssøn, Hovelsrud gård. Jan Paul Bjørkøy, Kiwi-sjef. Lars Haug, Fagsjef lokalmat i Stiftelsen Matmerk.

 

Kvalitetsmerket Spesialitet plasserer Hovelsrudkyllingen i øverste sjikt i sin kategori sammen med kyllingen fra Holte gård og Stangekylling. Fra før har de Dyrevernalliansens merke for god dyrevelferd. Marianne Olssøn mener disse merkene henger tett sammen: - Kyllingene våre har det veldig bra og det virker inn på smaken. Hun gleder seg til å bruke Spesialitet fremover og ser det som en døråpner og en veiviser for bevisste forbrukere som ser sammenhengen mellom god smak og god dyrevelferd. 

 

Hovelsrudkylling løfter dyrevelferd til et nytt nivå og anstrenger seg for å produsere kjøtt som gir smak i særklasse, sa fagsjef for lokalmat Lars Haug da den økologiske kyllingen fra Hovelsrud gård ble hedret som en Spesialitet. Dette gikk ikke ubemerket hen. Kiwi-sjef Jan Paul Bjørkøy og konsernsjef i Norgesgruppen Runar Hollevik hadde begge tatt turen for å hedre den dyktige bonden.

 

 

 

 

 

 

Fakta om spesialitet

Spesialitet er et offisielt norsk informasjonsmerke som tildeles lokalmat- og drikke. For å få dette merket må produktet være basert på gode norske råvarer, det må gjerne være laget etter lokale oppskrifter, og produktet må godkjennes av en fagjury med høy kompetanse. Juryen ledes av Harald Osa.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev