Matnytt HURRA!!

HURRA!! > Nå har Geitmyra Credo endelig åpnet!

Michelin-restauranten Credo med Heidi Bjerkan i spissen har i dag åpnet matkultursenter for barn i Trondheim. Elever fra Huseby skole og byens ordfører, Rita Ottervik, var hedersgjester. 

 

 

 

Geitmyra Credo i Trondheim blir et matkultursenter hvor alle barn skal få smake, kjenne, føle, se og lage skikkelig god mat som gjør dem godt. Og selv om vi gjerne skulle invitert alle invitert alle barn i Trondheim og omegn, måtte den offisielle åpningen av matkultursenteret bli i litt mindre skala. 

 

 

 

Men det skortet ikke på festlighetene av den grunn! Med god avstand, smittevern og høy antibac-føring, fikk en gruppe elever fra Huseby skole kokkelere et festmåltid uten like, med fiskepinner, blåskjell, ovnsbakte grønnsaker,  sprøstekt fiskeskinn, og dessuten lære ordfører Rita hvordan man fileterer fisk. 

 

 

 

«Det er fantastisk at Heidi som har muligheten til å gjøre hva hun vil velger å bruke tiden sin på barn og ungdom. Geitmyra bidrar til å skape sunne matvaner, kunnskap om matkultur og ikke minst rekruttering til en viktig bransje for Trøndelag.» sa Rita Ottervik, ordfører i Trondheim kommune, da hun åpnet Geitmyra matkultursenter avdeling Credo sammen med elever fra 9. trinn ved Huseby skole. 

 

 

 

“Det er kjempegøy å være her! Vi får lage masse god mat fra bunn og lærer mye. Jeg skal prøve dette hjemme og!” Mia Arntsen (14) Huseby Ungdomsskole

 

Det har vært en unik opplevelse for ungdommene å jobbe så tett med råvarene som de gjør her. Mestringsfølelsen som ungdommen får av å være med på denne undervisningen er helt utrolig, sa en rørt Merethe Andersen, lærer i mat- og helse på Huseby ungdomsskole etter åpningsfesten. 

 

 

 

Credo er en av Norges fremste restauranter og har profilert seg på bærekraft og et omfattende samarbeid med bønder og produsenter. I 2019 fikk Credo Michelins egen bærekraftpris i tillegg til den høythengende Michelin-stjernen.

 

 

 

Credo har lenge brukt mye energi på opplæring av unge kokker, noe som har vist seg å være et veldig viktig bidrag til rekruttering innenfor matnæringen. Nå skal også også skoleelevene i Trondheim få glede av denne kompetansen, takket være støtte fra Sparebank1, som har gitt sin største gave noensinne, og nært samarbeid med Grønn Barneby i Trondheim kommune.

 

 

 

Mer enn noen gang trenger barn og unge praktisk kunnskap om mat som gjør godt, slik at de lærer å ta gode matvalg for seg selv, andre og verden de lever i. Barna er fremtiden – vi har ingen tid å miste, sier Siri Borten avdelingsleder på Geitmyra

 

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev