Matnytt Inviter til The Crown

Inviter til The Crown > og aftenoon tea

16 november er verdt å merke seg, da begynner den sjette og siste sesongen av The Crown på Netflix. Og mens vi lar oss fascinere av den britiske kongefamiliens drama, hva passer vel bedre enn å invitere på litt afternoon tea?

 

 

The Crown og Downton Abbey har begge gitt oss en smak av det britiske overklasselivet og introdusert mange for afternoon tea. Så populært har det blitt at både hoteller og restauranter serverer klassikeren, også her i Norge. Folk vil gjerne ha litt av den erkebritiske sjarmen!

 

– Tenk på afternoon tea som et britisk kulturbad – bare koseligere, sier Torunn Nordbø, som er daglig leder for Opplysningskontoret for brød og korn. – Uansett om du er fan av det britiske eller bare søker en avslappende opplevelse, er afternoon tea et flott valg, smiler Nordbø.

 

 

Hva går så afternoon tea ut på? Vel, det dreier seg om små godsaker som sandwicher, scones med syltetøy og krem, og småkaker som smelter på tunga. Hvis du vil klinke til litt ekstra, kan du også drikke et glass musserende vin eller champagne til baksten. Server gjerne maten på et fat med flere etasjer..

 

 

Afternoon tea meny som passer The Crown

Tradisjonelt serveres tre sandwicher med henholdsvis agurksalat, kokt egg og røkelaks på loff. Vi foreslår at du utfordrer tradisjonen med for eksempel gravlaks med sennepssaus på surdeigsbrød, brioche med eggesalat og lefserull med lammerull og rødbetsalat. Bruk gjerne andre sandwich-varianter med ditt favorittpålegg.

 

 

 

 

Scones er basis i britenes te sammen med clotted cream. Men det er ingenting i veien for å bruke pisket krem i stedet. Hjemmelaget lemoncurd eller appelsincurd og syltetøy er også klassisk tilbehør til scones.

 

Man serverer gjerne noe søtt til avslutning når det er full afternoon tea. Vi har fylt fatet med kokoshjerter, gule bomber og biter av rocky road. Her er det bare å velge dine egne favoritter av småkaker, sjokolade og bær.

 

 

– Så, hvorfor ikke skjemme bort deg selv og dine nærmeste med litt britisk eleganse? Enten det er en spesiell anledning som skal feires, eller du bare vil gjøre hverdagen ekstra luksuriøs, så er afternoon tea tingen som kan få dagen din til å glitre. Sleng opp bena, nyt litt god te og bakst, og kjenn deg som en ekte kongelig – i hvert fall for en liten stund, oppfordrer Nordbø.

 

 

Du finner oppskrifter her > 

 

brodogkorn.no/oppskrift/gravlaks

brodogkorn.no/oppskrift/brioche

brodogkorn.no/oppskrift/lefserull

brodogkorn.no/oppskrift/clotted-cream

brodogkorn.no/oppskrift/lemon-curd

brodogkorn.no/oppskrift/appelsincurd

brodogkorn.no/oppskrift/kokosboller

brodogkorn.no/oppskrift/gule-bomber

brodogkorn.no/oppskrift/rocky

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev