Poussin og coquele er betegnelser for kyllinger som er mindre enn 28 dager gamle. De veier vanligvis mellom 400-450 g, men ikke over 750 g. Ofte blir de kalt vårkyllinger, selv om betegnelsen vanligvis er kyllinger som veier 750-850 g. Man beregner 1 kylling per person.Poussin som annet fjærkre er tilgjengelig hele året men da i froosen tilstand.
De lever av 100% vegetabilsk fôr, som består aven slags frokostblanding. Lårene er små og lubne, og brystet er lite og saftig.
Poussins kan stekes, braiseres og kokes og grilles. Den gule poussinen er større, har mørkere kjøtt og er litt saftigere enn sine hvite søskenbarn.
Gult fjærfe blir spist mye i Sør-Europa, og der er det som regel avlet på maisfôr som gjør at kjøttet og huden sine spesielle, gule farge.
Bind småfuglene fint opp og stek dem på beinet, da holder de seg fint i fasong og beholder saftigheten.

vårkylling med gurkemeie, estragon og småpoteter
Bingd opp kyllingene og stek de i en gryte i godt smør, olje og hvitløk. Tilsett gjerne litt gurkemeie i oljen. Da blir de påskegule.
Når de har fått en gyllen farge, skrus temperaturen ned. Legg små poteter rundt og dryss med litt finhakket estragon.
Kyllingene er ferdig når saften ikke er lyserød ved beinet.
Den deilige smørkraften passer ypperlig som saus og juster gjerne med litt hvin.