Matnytt KokkeKarlas stipend 2022 gikk til

KokkeKarlas stipend 2022 gikk til > Runa Kvendseth

Runa Kvenseth mottok 16 november KokkeKarlas stipend. Hun har erfaring både som kokk på prestisjetunge norske restauranter og som konkurransekokk. Hun er genuint opptatt av å finne de gode råvarene fra lokale produsentene som utmerker seg, og å utnytte disse råvarene best mulig for å redusere matsvinn. Dette gjorde at hun som konkurransekokk i fjor vant bærekraftsprisen, i tillegg til å komme på tredjeplass under Årets kokk.

 

For vinneren er respekt for råvaren og menneskene bak vesentlig, og hun ønsker å benytte stipendet til å reise rundt i Norge for å bli bedre kjent med dyktige produsenter og deres unike råvarer. For årets vinner kan hennes rolle som konkurransekokk gjøre henne til et forbilde som hun håper kan styrke rekrutteringen av kvinner til kokkeyrket.

 

Juryen ønsker Runa Kvendseth lykke til og gratulerer med stipendet!

 

Siden 2017 har KokkeKarlas Legat delt ut stipend til unge og lovende kvinnelige kokker. Med tiden har stipendet blitt Norges viktigste kokkestipend, og i 2019 startet legatet et samarbeid med Matprisen. Legatet er opprettet etter ønske fra Karla Linhave Siverts og hennes arvinger, og skal tildeles en ung kvinnelig kokk, og på den måten fremme kokkefaget og kvinner i faget. Stipendet er på 50 000 kroner. Vinneren vil annonseres under Matprisen 2022.

 

Vi oppfordrer alle som kvalifiserer til å søke, men nytt i år er at vi også ønsker tips fra andre om mulige kandidater!

Les om kriteriene her > 

matprisen.no/stipend-kokkekarlas-legat

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev