Matnytt konditorboka

konditorboka > -en viktig lærebok på mange nivåer

Konditorboka er ei lærebok for vg2 baker og konditor og vg3 konditorfaget, og den dekker alle kompetansemålene som gjelder det konditorfaglige i de aktuelle programfagene.

 

 

 

Boka gir en grundig innføring i teori og praktisk utøvelse av faget som kreves for å kunne jobbe som konditor, og den er skrevet etter ny læreplan i 2021.

 

 

 

Boka er delt i to deler, en om råstoff og en om produksjon. Forfatterne tar for seg råstoffene som brukes i konditoriet og beskriver hvordan egenskaper i råstoffene kan utnyttes for å oppnå ønsket kvalitet og smak i det ferdige produktet. Målet med boka er å hjelpe elever og lærlinger å bli kunne jobbe selvstendig, ta gode valg og være pådrivere for å videreutvikle bransjen i framtida.

 

 

Her er hva Cathrine Nilsen, konditorsjef for Britannia Hotel, bidragsyter og medforfatter sier om boka:

 

«Vi er fem forfattere, alle konditorer som jobber med ganske forskjellige ting men alle i denne fantastiske konditorverden.

 

Teamet har vært Gunvor Fiskå fra Ryfylke bakeri og konditori, Angela Stelander fra Karmsund vdg,  Tonje Svendsen fra Thor Heyerdahl vdg,

Gudrunn Berntsen fra Dampbakeriet og meg selv fra Britannia Hotel.

 

 

I tillegg har vi hatt en fantastisk redaktør, Ingvild Sommer fra Fagbokforlaget som virkelig har satt seg inn i dette enorme stoffet og kommet med viktige innspill og spørsmål. 

 

Det har vært ett drøyt års heftig prosjekt som vi alle har jobbet med på siden av våre opprinnelige jobber så tror vi alle er svært glade for at vi nå har kommet i mål og at resultatet ble så bra!»

 

Mer informasjon om boka og hvor man kan anskaffe seg den får du her:

fagbokforlaget.no

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev