Nyhet
Matnytt Bocuse d’Or Europe:

Bocuse d’Or Europe: > LIVESTREAM

https://norskgastronomi.no/2020/tallinn/

 

 

Konkurransens første dag er i gang. Team Norway er vel på plass.

 

Koronatester før avreise og strenge smitteverntiltak. Mye er annerledes når årets Bocuse d’Or Europa arrangeres i dag og i morgen, men kandidat Christian André Pettersen, coach Gunnar Hvarnes og commis Even Strandbråten Sørum, er på plass i Tallinn og gleder seg til å innta konkurransekjøkkenet i morgen. 

 

–  Vi er glade for å være på plass i Tallinn, og for at alt har gått bra i forberedelsene, til tross for koronasituasjonen og all uforutsigbarhet den medførte. Det er en stor fordel at teamet er så erfarent og trygge på hverandre, og vi gleder oss virkelig til å konkurrere her i morgen, forteller coach Gunnar Hvarnes.

 

Det er syvende gang Bocuse d’Or Europe arrangeres, og Norge har stått på pallen hver gang. Å komme på pallen er målet også denne gangen.

 

–  Det er annerledes i år. Vanligvis reiser vi ned i god tid og trener lokalt med siste gjennomkjøring og smakinger, men det fikk vi ikke gjort i år. Det er bare de aller siste nødvendige forberedelsene som gjøres i Tallinn. I dag står en gjeng og forbereder det siste til i morgen, mens jeg og kjerneteamet tilbringer store deler av dagen på konkurransearenaen. Fordelen med å konkurrere den andre dagen, er at vi kan se hvordan all logistikk og bedømming skjer, om det er andre løsninger enn vanlig i konkurransene når de går i Lyon. Ulempen med å konkurrere dag to er ventingen, og selvsagt at du får se hva andre gode land presterer før du selv går på. Vi er uansett så klare som det går an å bli, tilføyer Christian André Pettersen.

 

Christian André Pettersen og Team Norway konkurrer fredag 16. oktober i kjøkken nummer åtte. De starter konkurransen kl. 08.40, tallerkenretten leveres 13.40, og kl. 14.15 presenteres fatet. Prisseremonien finner sted fredag, kl. 16:00, og da vet vi hvordan det gikk med Norge denne gangen.

 

Bocuse d’Or Europe er flyttet to ganger og når Europafinalen nå gjennomføres, er det med strenge smitteverntiltak og uten publikum på tribunen. Under konkurransen vil bare konkurransedeltakerne og deres støtteteam være tilstede på arenaen. Team Norway måtte testes for korona før avreise og ved ankomst på flyplassen i Tallinn. Heldigvis var testresultatene negative, ellers ville teamet ha blitt nektet å delta. Teamet må også bruke munnbind hele tiden, og det er bare kandidaten og commisen som slipper munnbind mens de konkurrerer.

 

 

Bocuse d’Or er verdens vanskeligste og mest prestisjefylte kokkekonkurranse. 15.-16.oktober står slaget i europafinalen Bocuse d’Or Europe i Tallin, Estland. Årets kokk 2019, Christian André Pettersen, er Norges kandidat for andre gang. Han ble også Årets kokk i 2017 og konkurrerte i Europafinalen i 2018 i Torino, hvor han vant overlegent. De beste kokkene vinner startplass i Verdensfinalen i juni 2021. 

 

  

Individuell konkurranse i verdensklasse

Den norske kandidaten er Christian André Pettersen, opprinnelig fra Bodø, men bosatt i Sandnes. Med på laget har han sin «høyre og venstre hånd», assistenten (commis) Even Strandbråten Sørum fra Valdres, mens Gunnar Hvarnes fra Sandnes er lagets trener. Hvarnes var også trener da Pettersen tok gull i Torino i 2018 og bronse i Verdensfinalen i Lyon i 2019. Tønsbergmannen Tom Victor Gausdal, en av gründerne av kokkekollektivet Lava Oslo, er Team Norways president i konkurransene, og med det del av dommerpanelet.

 


Stream med norske kommentatorer

Konkurransen kan følges fra start til slutt via live stream med norske kommentarer. Sendingene ledes av Harald Osa, og sammen med Bocusekokk Bent Stiansen og gullcommisen fra 2015, Jimmy Øien, sørger de for gode analyser, faglig påfyll og gode historier underveis i sendingen. Du kan lese mer om kommentatorene her: Enestående fagformidlere

 

Torsdag 15. oktober starter sendingen kl. 12.15. Denne dagen konkurrerer blant annet de sterke nordiske konkurrentene Danmark, Sverige og Island.

Kommentatorer i studio: Harald Osa og Bent Stiansen.

 

 

Tidsskjema for det norske laget fredag 16. oktober

Christian André Pettersen er konkurransens siste lag ut.  De starter å konkurrere kl. 09.40, første rett, tallerkenretten, leveres 14.40 og andre rett, med fatpresenetasjon, skal skje kl. 15.15.

 

I premieseremonien kl. 17:00 får vi vite årets resultatliste og om Norge går videre til Verdensfinalen i 2021. Det er syvende gang Bocuse d’Or Europe arrangeres.

 

TEAM NORWAY

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev