Matnytt Lutefisk-sesong 2016 er igang.

Lutefisk-sesong 2016 er igang.> Deilig og belutret på Gamle Rådhus Restaurant

Tradisjonen tro ble den deilige lutefisksesongen åpnet i dag,  12 oktober på Gamle Rådhus Restaurant.

Vertene Jørn Lie og Eirik Strøm Lillebø samler som årene før et lutefiskelskende publikum og setter med dette i gang en velsmakende lutefisksesong.

I dag var også været perfekt . Det var en kjølig høstdag som seg hør og bør. Brødrene Berg fra Værøy hadde levert tørrfisken som var helt passe lutet og delte seg i fine, blanke og faste skiver. Tørrfisken har fått Beskyttet Betegnelse gjennom Matmerk, og er det eneste norske produktet med EU s godkjenning som nasjonal matskatt på linje med fransk Champagne. Dette hedersbeviset fikk Gamle Rådhus Restaurant for å henge på sin “wall of fame”.

Potetene som ble servert til var nordnorske Gulløye, Fjellmandel fra Oppdal og den tradisjonsrike Ringerikspoteten. Erterstuingen var laget av ringerikserter, sprøstekt bacon, baconfett, lefser og “Hvit jul” fra Nøgne Ø ble servert til fisken sammen med akevitt selvsagt.  

Vineksperten Christer Behrens kunne i sin “takke for maten-tale” konstatere at et slikt måltid med så utsøkte råvarer, behandlet med håndverksmessig perfeksjon, kunne kalles for gourmetmat.

En av kveldens spenningsmomenter var hvem som ville bli Årets Lutefiskelsker. I år ble det en mat - og danseglad Alex Rosèn, som også holdt et morsomt kåseri om sine første lutefiskopplevelser, sammen med bestefaren på Gamle Rådhus Restaurant. Den hvite bechamelsausen som bestefaren og mange med han vil ha til fisken, skulle inneholde tørket sennep.

Halvor Heuch – “akevittens far” har komponert en lutefiskakevitt som passet perfekt til formålet. Halvor Heuch er nå pensjonert og som takk for sin lange tjeneste i akevittens verden, har arvtageren laget en Heders-akevitt "avec" for å hedre sin mester. Den var så god at den fint kan byttes ut med en god konjakk til kaffen. Den var også som konjakken lagret på eikefat.

 

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev