pressemelding 11 november
DebioInfo og ØQ – økologisk mat i storhusholdninger takker for en fantastisk feiring av Matprisen 2016. Den 10. november vil fra nå av stå igjen som kvelden da Vippa huset det hyggeligste og hederligste matarrangementet, med de beste, mest matglade folka.
Nivået på de nominerte til Matprisen 2016 har vært rekordhøyt. Gleder seg allerede til neste år.
Michelinrestauranten Maaemo stakk av med seieren i priskategorien Matprisen. TINE ble oppfordret til flere økologiske produkter i skolemelkordningen ved å få Utfordrerprisen.
Matprisen 2016 gikk av stabelen på Vippa i Oslo 10. november. I høst mottok Matprisen over 100 nominasjoner til seks ulike priskategorier. Juryen har plukket ut tre nominerte i hver kategori og nå er vinnerne endelig kåret.
Matprisen:
Maaemo – Restauranten, med Esben Holmboe Bang i spissen, har satt Norge på det gastronomiske verdenskartet. Maaemo ble i 2016, den første nordiske restauranten med tre stjerner i Michelinguiden.
Årets formidler:
Kari Gåsvatn – som journalist inspirerer hun folk til å ta bevisste matvalg, gjennom å fortelle viktige historier om maten vi produserer, tilbereder, spiser og nyter.
Årets kjøkken:
Sjøforsvaret/ MarCSS Forpleining Produksjonskjøkkenet – Med en økologisk andel på 30 % ligger de mange sjømil foran regjeringens mål om 15 % økologisk forbruk innen 2020.
Debioprisen:
Sund folkehøyskole – Har imponerende 80 % økologisk mat på skolen og legger dermed til rette for gode kostholdsvaner hos unge mennesker. De bidrar til å skape bevisste og ansvarlige forbrukere.
Bonden og kokken:
Bergsmyrene gård –For sitt utrettelige arbeid med å levere og formidle de beste råvarene til flere av landets beste restauranter.
Utfordrerprisen:
TINE - juryen for Matprisen 2016 utfordrer TINE til å tilby flere økologiske alternativer i skolemelkordningen
Hedersprisen 2016:

Karla Siverts fikk
Hedersprisen 2016 og det var mannen hennes, Thorleif Bamle Linhave som mottok den. Karla døde av kreft 23 juni i år. Hun fikk prisen for sin matfilosofi hvor sesongrelaterte råvarer stod i fokus og gjerne hentet fra lokale og økologiske produsenter. Hun var også kåret til "Bondelagskokken" 2015-2016 av Norges Bondelag. Karla jobbet til det siste som kjøkkensjef på "smalhans i Oslo. Hun var med i flere programmserier på TV og utkom med en kokebok som ble startet opp før hun døde og videreført og publisert nå i høst. Boka "Eventyrlig!" gir en fantastisk bilde av dyktig kokk og fantastisk person.