Matnytt marokkanske sitroner

marokkanske sitroner> salt og surt til sommerens retter

Salt og surt sammen. Sitronene behandles med syre og salt og kan dermed oppbevares lenge. Kjøp økologiske sitroner, så er du sikker på at skallet ikke har vært i nærheten stoffer vi ikke liker. 

 

1 stort sylteglass - sterilisert

sitroner til å fylle glasset

1 ss grovt havsalt pr. sitron

1 kanelstang

1 rød chili

en neve korianderfrø 

en neve fennikkelfrø

noen laurbærblad 

 

 Fjern rester fra stilkene på sitronene. Skjær hver sitron nesten gjennom fra toppen - men stopp noen centimeter før bunnen. Skjær på nytt på tvers av det første kuttet, så hver sitron har fått skåret et kryss. Press en spiseskje salt i krysset og legg sitronene tett sammen i glasset. Ha også i krydder underveis.

Press sitronene veldig tett, sånn at saften presses ut og dekker sitronene. Gjenta denne prosessen daglig de første 2-3 dager. Hvis sitronene ikke er saftige nok til å at væsken dekker, må det helles frisk sitronsaft over dem. Etter ca. en måned er sitronene møre og myke nok til å brukes.

De kan holde seg i minst et halvt år i kjøleskapet. Skrap eller skyll eventuelt overflødig salt ut av sitronen før bruk.  

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev