Salt og surt sammen. Sitronene behandles med syre og salt og kan dermed oppbevares lenge. Kjøp økologiske sitroner, så er du sikker på at skallet ikke har vært i nærheten stoffer vi ikke liker.
1 stort sylteglass - sterilisert
sitroner til å fylle glasset
1 ss grovt havsalt pr. sitron
1 kanelstang
1 rød chili
en neve korianderfrø
en neve fennikkelfrø
noen laurbærblad
Fjern rester fra stilkene på sitronene. Skjær hver sitron nesten gjennom fra toppen - men stopp noen centimeter før bunnen. Skjær på nytt på tvers av det første kuttet, så hver sitron har fått skåret et kryss. Press en spiseskje salt i krysset og legg sitronene tett sammen i glasset. Ha også i krydder underveis.
Press sitronene veldig tett, sånn at saften presses ut og dekker sitronene. Gjenta denne prosessen daglig de første 2-3 dager. Hvis sitronene ikke er saftige nok til å at væsken dekker, må det helles frisk sitronsaft over dem. Etter ca. en måned er sitronene møre og myke nok til å brukes.
De kan holde seg i minst et halvt år i kjøleskapet. Skrap eller skyll eventuelt overflødig salt ut av sitronen før bruk.