Matnytt Sommer-Norge

Sommer-Norge > Opplev mat og kultur i vårt landstrakte land

I juli er det Gladmatfestivalen i Stavanger. Den starter 20 juli og varer til lørdag 23 juli. Under Gladmatfestivalen kan du velge og vrake mellom ulike matopplevelser. Over 100 små og store utstillere tilbyr alt fra alger til rømmegrøt, og de små Gladmatrettene til 30 kr. gjør det mulig å smake på en hel rekke av herlighetene.

Det arrangeres kurs for barn og voksne, og på storscenen på Torget er det kokkeshow og demoer fra noen av landets beste kokker.

Målet for festivalen er å skape matopplevelser både for foodies og for familier. Nye smaker, ny kunnskap og ny inspirasjon, gjennom mat, kurs, foredrag og underholdning. www.gladmat.no  http://gladmat.no/

Trøndersk matfestival

4.-6. august  arrangeres Trøndersk Matfestival og Bryggerifestivalen i Trondheim. Samtidig er det Olavsfestdager. Det er 3 festivaler i 3 dager

- her garanterer vi unike smaksopplevelser! Årets hovedkokk på Trøndersk Matfestival er Renee Fagerhøi.

For mange kjent som tidligere kjøkkensjef på Kalas & Canasta, og som Norges første vinner av TopChef på TV2 i vår. www.oimat.no  http://oimat.no/

 

Sommer på Røst, Lofotens ytterste øy

 Røst byr på mange kulturelle opplevelser og guidede turer både på selve Røstlandet og i skjærgården rundt.

 

Querinidagene – en opera på Røst

Operahelg 5.-7. august er en helt spesiell natur- og kulturopplevelse.

Sjekk ut: www.queriniopera.com

På deres hjemmeside finner du info om det meste av aktiviteter og fasiliteter.

Morten Abel, Broken Home og Frode Alnæs Trio kommer ril Lundefestivalen 2016.

Sjekk ut www.lundefestivalen.no

Mat er viktig under operafesten, og på Piazza Querini blir det anledning å spise og drikke fra fredag til søndag.

I tillegg kan Røst by på flere spennende utesteder med servering av mat. Nedenfor finner du en oversikt med link til de ulike spisestedene:

 Facebook/linker

T.H.E CREATOR Link til T.H.E CREATOR

I et nedlagt fiskebruk har kunstner Tor Halvorsen laget et helt unikt artlounge & eventhouse.

Et besøk hos T.H.E. Creator setter spor, kom innom og nyt stemningen. Fiskebruket ligger på Tyvsøya. Kontaktinfo: tlf. 950 25 191.

Querini Pub og Restaurant Link til Querini Pub og Restaurant

Røst Bryggehotell Link til Røst Bryggehotell

Kaikanten Rorbuer Link til Kaikanten

Havly fiskarheim og hotell Link til Havly

Skomvær fyr

Spennende kunstprosjekt: «Røst Artist In Residence» info@rostair.com, (+47) 450 95 229 / 942 97 846

Naturstier og rundturer

Kontakt rådhuset på tlf. 76 05 05 00 for å få kart og opplysninger om naturstiene.

Røst Bryggehotell, tlf. 76 05 08 00, tilbyr egne bussturer med guiding på Røstlandet.

Besøk et tørrfiskloft

Flere av fiskebrukene tilbyr omvisning på tørrfiskloft til sine gjester. Her får du innblikk i hvordan tørrfisken produseres, du får også høre om tørrfiskens historie og dens kulturhistoriske betydning.

Kontakt en av de lokale fiskebrukene: Glea AS, Brødrene Greger AS, Arne Johansen AS, Røst Sjømat AS eller Røst Fiskeindustri AS. 

Kontakt Røst Bryggehotell på tlf. 76 05 08 00 for en omvisning på tørrfiskloft.

(+47) 954 02 626 / 926 85 601: Greger Rorbuer

(+47) 76 05 08 00: Røst Bryggehotell

(+47) 992 58 348: Røst Havfiskecamping

(+47) 76 09 62 38: Kårøya Camping

http://rostfishing.com

 

På vei mot Røst

Før du drar ut til Røst bør du spise på Bjørk som er et av Bodøs største restauranthus, sentralt beliggende i Glasshuset. Den lune og uformelle atmosfæren passer like godt til hverdags som til fest.

Menyen er stor og variert, tilpasset både lunsj-, middags- og kveldsgjester. De kan tilby tapas, italiensk pizza stekt i vedfyrt ovn, salater, pasta, grillretter laget på Josper grill og desserter.

Hvis du ikke har prøvd, anbefaler vi signaturretten  gjennom flere år: Grillet tørrfisk servert med petit pois puré, posjert egg, baconsmør og aioli poteter.

Vi har også oppskrift  på denne fantastiske retten i artikkelen om tørrfisk.

 

www.restaurantbjork.no

post@restaurantbjork.no  tel 75 52 40 40

   

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev