Matnytt MATLARM

MATLARM >

Fantastiske matløyper, en morbid utekino på St. Hanshaugen og Norges beste råvarer står sentralt nå Mat*Larm tar over Oslo.

 

 

 

Årets Mat*Larm bugner over av matopplevelser rundt i hele byen for alle matglade. Mange av Oslos mest spennende restauranter og spiserier presenterer helt unike retter og matløyper laget spesielt for Mat*Larm.

 

Helt særegne matløyper

Mat*Larm kjernefilosofi er å knytte bonde og kokk sammen. Den norske bonden og landbruket får skinne i like stor grad som restaurantene når utsøkte råvarer presenteres i ulike matløyper med hvert sitt tema. Sopp, rotgrønnsaker, epler og restemat er blant noen av de skreddersydde matløypene du kan dra på i Oslo by under Mat*Larm.

 

Mat*Larm gjør stas på lærlingene

Bonden og kokken står som sagt sentralt for Mat*Larm, men i år retter matfestivalen også et fokus mot den enorme rekrutteringsutfordringen restaurantbransjen står ovenfor. Som et ledd i dette har Mat*Larm sammen med Lærlingekompaniet invitert politikere, beslutningstagere og bransje til en 3-retters lunsj med norske råvarer laget av flinke lærlinger.

 

 – Vi er opptatt av å løfte frem alle de flinke lærlingene som står på for fagbrevet sitt, forteller arrangørene.

 

Lærlingelunsjen holdes kl. 12.00-14.00 på Lærlingekompaniet 22. september.

 

En kulinarisk og grotesk kinoopplevelse

 24. september arrangeres det matkino ute på St.Hanshaugen park i Oslo.

 

Det er den surrealistiske og bekmørke komedien Delicatessen (1991) som skal fryde og forferde på kinolerretet. Delicatessen tar for seg et postapokalyptisk Frankrike der kjøtt er en ekstrem mangelvare og korn er den gjeldende valutakursen. I en bygård tar en slakter i bruk groteske metoder for å selge billig kjøtt til leietakerne sine.

 

Før visningen serverer Anne på Landet lapskaus med økologisk gris fra Svartskog. Rett før kinovisningen skal det også nedskjæres gris av slakter fra Fatland mens bonde Hilde Aukrust snakker fra scenen om dyrevelferd og bærekraftig bruk av hele dyret.

 

Bestill billetter > 

matlarm.no/om-matlarm

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev