Matnytt avalon - nytt spisested i Vika

avalon - nytt spisested i Vika >

I november åpner Avalon, Mikael Svenssons nye og uformelle spisested i Vika i Oslo.

 

– På Avalon skal god og ærlig mat være en selvfølge, men det sosiale er det viktigste. Vi vil være førstevalget til alle anledninger – enten du er ute med vennegjengen, drikker cocktails i loungen med kolleger etter jobb, eller samler familien til en feiring. Et sted du blir tatt godt imot, og gleder deg til å komme tilbake til, sier Mikael Svensson.

 

 

 

Han står fra før av bak den nordiske fine dining-restauranten Kontrast på Vulkan. Restauranten har hatt Michelin-stjerne siden 2016. Avalon blir derimot noe helt annet. Her blir det lave skuldre og høyt tempo. God musikk, cocktails i baren og digge, ukompliserte matretter. Menyen er inspirert av ferieturenes trattoriaer, brasserier, bistroer og tavernaer, uten å være låst til et spesifikt kjøkken.

 

 

 

– Jeg ser for meg at gjestene bestiller småretter på deling i starten – kroketter, god spekemat, østers. Kanskje noen sjøkreps rett fra grillen. Og så en helgrillet fisk eller et stort kjøttstykke som kan deles på flere – med sausen og tilbehøret som frister mest. Vi har beinene trygt plantet i en behagelig europeisk mattradisjon, med de beste norske råvarene vi får tak i, sier Mikael.

 

Som kjøkkensjef har Mikael fått med seg Joel Weidl, som de siste ti årene har jobbet på forskjellige restauranter i New York, blant annet The Breslin, Pastis og Bar Bête. Nå flytter han til Oslo for å styre kjøkkenet på Avalon.

 

 

 

Avalon ligger på gateplan i det nye bygget VIA, der House of Oslo lå før. Rett over gaten fra det nye Nasjonalmuseet, og i umiddelbar nærhet til Aker brygge, Rådhusplassen, Nasjonalteatret og Slottet. I samme bygg åpner den ambisiøse mathallen VIA Village.

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev