Matnytt Moro for en fiskehandler

Moro for en fiskehandler>

Makrell har en egen plass i fiskehandlerhjertet, så det er veldig hyggelig at makrell fra oss blir så godt mottatt hos juryen, sier Reidar Fredriksen. Reinhartsens pepperrøkte makrell er tildelt det offisielle Spesialitet-merket, og makrellen får skryt fra stjernekokk og juryformann Harald Osa.

 

Som fagfolk strekker vi oss alltid etter å levere noe vi kan være stolte av. Det er veldig moro at vi nå får vårt tredje Spesialitet-merke. Det sier en stolt og fornøyd fiskehandler Reidar Fredriksen fra tradisjonsrike Reinhartsen i Kristiansand. 

Fredriksen ble kalt opp på scenen under "Sjømat på Sørlandet" for å ta imot Spesialitet-plakett, selve beviset på at Reinhartsens pepperrøkte makrell nå er med på elitelaget innen norsk lokalmat. 

 

Roses av stjernekokk Harald Osa

Reinhartsen lager sin varmrøkte makrell av ekstra fet og fin høstmakrell, fisket med dorg eller not – ikke tråler, på Sørlandet og Vestlandet. De benytter en særegen røyketeknikk der fisken først kaldrøykes før temperaturen skrus opp slik at den blir varmrøkt.

Spesialitet-merket tildeles lokalmat- og drikke etter smakstesting i en egen fagjury. Juryformann er stjernekokk Harald Osa, og han skryter gjerne av peppermakrellen.

I det hele tatt vil jeg si at alle makrellproduktene fra Reinhartsen er av sensasjonelt god kvalitet, sier Osa. 

Varmrøkt fisk kan fort bli tørr og få litt ettersmak. Reinhartsens har en veldig saftighet i kjøttet, sammen med milde smaker av salt og pepper, sier Osa. 

 

Øker synligheten 

Spesialitet-merke gjør det lettere for oss å være synlige i hotell-, restaurant- og cateringmarkedet, sier Fredriksen. Han forteller at merket også er veldig motiverende for arbeidsstokken: Alle hos oss liker å å ha noe å strekke seg etter.

Reinhartsen er tidligere tildelt merket for varmrøkt makrell og vamrøkt laks med chili og koriander.

Merkeordningen Spesialitet forvaltes av stiftelsen Matmerk på oppdrag av Landbruks- og matdepartementet. Merket tildeles lokalmatprodukter godkjent av en egen fagjury. 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev