Nyhet
Matnytt Nå kommer de norske grønnsakene på løpende bånd

Nå kommer de norske grønnsakene på løpende bånd>

Med den varme våren kommer nå de norske sesongvarene som vi har ventet på- en etter en. Det er lurt å følge med på hva som dukker opp i butikkhyllene fremover, for nå kommer alle de fantastiske norske grønnsakene og bærene.

 

 

Som perler på en snor

Vi legger snart bak oss den korte, men gode aspargessesongen, og ser frem mot nye fantastiske varer som kommer på løpende både frem mot sommeren. 

 

Mange venter på nypoteter og nykålen, som nå endelig begynner å komme i butikk noen steder fra neste uke. Det spås at det vil komme mye nykål på en gang, så dette vil virkelig kickstarte sesongen. 

 

En tidløs klassiker er dampet kål med smør, men det finnes så mange måter å tilberede nykål på som gir den en litt annen og mer spennende smak. Torjus Lunder Bredvold, matfaglig rådgiver i Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG) anbefaler å legge nykålen på grillen.

 

 

 

– Nykålen blir skikkelig digg og saftig når den får stekeskorpe. Kålen har så mange lag, så sleng på en god pesto eller saus med litt eksotiske smaker, så får du mye glede gjemt i nykålen. Man kan også bruke nykålblader til å lage sommerruller i stedet for rispapir for en friskere og knasen vri på nykålen. 

 

I løpet av de to neste ukene vil det komme både brokkoli og blomkål i butikk. Alle de gode norske salatene er også på full fart inn i norske butikker.

 

 

Spår en god fruktsesong

Grøntprodusentenes samarbeidsråd (GPS) og konsulent Gry Sørensen kan fortelle at norskproduserte grønnsaker og bær kommer mer enn en uke tidligere enn normalt på grunn av den varme våren.

 

- De norske produsentene har vannet på spreng i maivarmen for å sikre at produktene har best mulig kvalitet for forbrukerne.

 

 - Vi ser også at det ligger an til å bli nok en god fruktsesong i år. Vårvarmen hjelper og ser man på blomstringen som er på epletrærne kan det bli veldig bra, forteller Sørensen. 

 

Når kan vi kjøpe norske jordbær?

Nordmenn venter på å få kjøpe norske jordbær, og nå ser det ut til at jordbær er rett rundt hjørnet. Allerede nå kan man få tak i norske jordbær enkelte steder i landet. Dette er først og fremst jordbær dyrket i tunell. Jordbær som er dyrket på et jorde nær deg forventes i butikkene nærmere St.hans.

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev