Matnytt Norge tok nytt gull i kokke-VM

Norge tok nytt gull i kokke-VM>

Det norske kokkelandslaget fikk mandag kategorigull i «Junior Chefs Table on fire» i Culinary World Cup 2022.

 

Under Culinary World Cup 2022 i Luxembourg konkurreres det i fem kategorier der Junior «Chefs Table on fire» er en av dem. I konkurransen er det fem serveringer til 12 gjester, såkalt fine dining. Her er listen også over alle deltagerne.

 

 

 

Nytt kategorigull

Det ble i dag klart at Norge fikk et nytt kategorigull i VM. Denne gangen for innsatsen i Junior «Chefs Table on fire». Laget består av Benjamin Granerud, Johanna Magdeli Utvær, Robert Haugen, Andreas Enger Fjellheim, Håvard Onsøyen, Christoffer Fallet, Martine Espeland, Jon Erlend Matre og kaptein Tonje Torvanger.

 

Enda et kategorigull ga god stemning i det norske laget og er et viktig bidrag når poengsummen i alle konkurransene skal danne grunnlaget for hvilket kokkelandslag som er verdens beste. Premieutdelingen er torsdag 1. desember.

 

 

 

Leverte tidenes beste

Aldri har det norske juniorlandslaget levert så bra som da det gjaldt som aller mest.

 

– Vi har hatt ti store gjennomkjøringer i forkant av VM og aldri levert bedre enn vi gjorde nå i VM, sier en strålende fornøyd visekaptein på juniorlandslaget, Jon Erlend Matre. Han er glad hans lag bidrar til å holde drømmen om et sammenlagt gull i kokke-VM i levende live.

 

– Vi hadde en god følelse gjennom konkurransen og det var utrolig godt å få bekreftet at vi kan levere på dette nivået. Også gjestene var kjempefornøyde med maten vi serverte. Flere av dem hadde smakt maten på tidligere gjennomkjøringer og fortalte at de smakene vi leverte i VM-konkurransen var de meste noensinne.

 

– De fantastiske tilbakemeldingene og et kategorigull gir oss en skikkelig boost inn i vår neste konkurranse som er «Hot Kitchen – Restaurant of Nations» der vi skal servere en treretters meny med utpreget identitet fra det norske kjøkken til 70 gjester sier Matre.

 

 

Menyen

Menyen besto av varm og kald tapas til forrett, et showfat med piggvar, hummer og laks, tørrmodnet biff til hovedrett og en dessert bestående av blant annet sjokolade og bringebær i ulike varianter.

 

De Norske Kokkelandslagene har valgt høst som tema for Culinary World Cup 2022. Temaet går igjen i alle lagenes menyer og råvarevalg. De ønsker å fram kvaliteten og leter etter gull i enhver innhøsting av norske råvarer og den særegne smaken som den sene høsten gir de norske råvarene.

 

 

Norske prestasjoner i verdensklasse

Culinary World Cup er en av verdens mest kjente gastronomiske konkurranser, konkurransen har blitt arrangert av Vatel Club Luxembourg siden 1972.

Konkurransen omtales som VM for kokkelandslag, og arrangeres hvert 4 år og har siden 1978 vært på den internasjonale bransjemessen EXPOGAST i Luxembourg. Villeroy & Boch Culinary World Cup 2022 blir den første i den 50-årige historien med konkurransekategorien CHEFS TABLE. Et svært viktig valg, slik at alle WACS konkurransene for kokkelandslag arrangeres med likt innhold og et riktig valg med tanke på vår tids krav til bærekraft.

 

De Norske Kokkelandslagene har siden 1968 utviklet unge, norske kokketalenter til å bli vinnere i noen av verdens mest kjente og betydningsfulle kokkekonkurranser. I

den spede begynnelse ble De Norske Kokkelandslagene ledet av legendariske Paul Schaltenbrand og Arvid Skogset.

 

Et av de første talentene som oppnådde resultater fra denne tiden var Eivind Helstrøm. Gjennom konkurransens 50-årige historie vant Norge sist i 2006, med Sven Erik Renna som manager og Gunnar Hvarnes som kaptein.

 

I 2018 vant Kokkelandslaget og Kokkelandslaget junior begge bronse sammenlagt.

 

Fakta om De Norske Kokkelandslagene

Forberedt, perfeksjonert og trent sammen i mer enn 28.000 timer, på samling hver tredje helg

26 kokker, 3 kapteiner og en manager

Konkurrerer i 5 konkurransekategorier (se konkurranseoversikt under)

Service| Støtte| Transport| Teknisk team 6 personer

Medieteam 4 personer

Norge vant Culinary World Cup siste gang i 2006. Sven Erik Renaa var manager og Gunnar Hvarnes var kaptein.

I 2018 vant Kokkelandslaget og Kokkelandslaget junior begge bronse sammenlagt i Culinary World Cup

Tema – HARVEST – Gull i hver høst & smaker fra sen høst

 

Kokkelandslaget Community Catering

Inger Renathe Østmo, Kaptein, jobber i Compass Group, fra Lødingen

Grethe W. Rafaelsen, Chef, jobber på UNN i Tromsø, fra Skjervøy

Tore Stalsberg, Chef, jobber på Matimime Hotel Haugesund, fra Åsmarka

Siriyaporn Rithisirikrerg, Chef, jobber på Thon Hotel Lofoten og Svolvær, fra Kabelvåg

Vilde Nistad Strandos, PastryChef, jobber i Mat so klart, fra Gol

Anette Myrhagen, Chef, jobber på Den norske ambassaden i Stockholm, fra Rælingen

 

Kokkene som er på kjøkkenet under konkurransen er:

Grethe Waage Rafaelsen

Gates Stalsberg

Vilde Nistad Strandos

Siriyaporn Rithisirikrerg

Anette Myrhagen

 

Kokkelandslaget junior

Tonje Torvanger, Kaptein, jobber på Statdtholdergaarden, fra Sogndal

Jon Erlend Matre, Visekaptein, jobber for Kulinarisk Akademi,fra Tromsø

Håvard Onsøyen, Chef, jobber på Stock,fra Molde

Martine Espeland, Chef, jobber på Michaels,fra Bryne

Andreas Enger Fjellheim, Chef, jobber på Arakataka,fra Aurskog

Robert Haugen, Chef,jobber på  Happolati, fra Bjørkelangen

Benjamin Granerud, Chef, jobber på Fyr Bistronomi,fra Oppegård

Christoffer G. Fallet, Chef, jobber på Plah,fra Flatdal

 Johanna Magdeli Utvær, Chef, jobber på Tango, fra Barmen

 

Kokkene som er på kjøkkenet under konkurransen er:

Jon Erlend Matre

Andreas Enger Fjellheim

Håvard Onsøyen

Robert Haugen

Christopher G. Saken

Martine Espeland

Johanna Magdeli

 

Kokkelandslaget senior

Sebastian Myhre, Kaptein, driver restaurant Stallen, fra Oslo

Kåre Andre Hjartholm, Visekaptein, jobber for Søtt + Salt, Masfjorden

Kristoffer Westvik Lofnes, Chef, er selvstendig næringsdrivende, Måløy

Panupong Phengphen, Chef, jobber påp Sentrum Spiseri Tynset, fra trondheim

Sindre Iversen, Chef, jobber på Britannia Hotell, fra Tysvær

Aron Espeland, Chef, jobber for Brasserie France,fra Bryne

Jostein Torgersen, Chef, jobber på Kontrast, fra Bærum

Toum S.D. Ulseth, Pastry Chef, jobber for Hegstad & Blakstad, fra Trondheim

Åshild Lerbak, Pastry Chef, driver Fire makroner, fra Stange

Katrine Åsnes Gjesdal, Pastry Chef, jobber på Stadtholdergaarden, fra Jølster

 

Kokkene som er på kjøkkenet under konkurransen er:

Sebastian Myhre

Kåre Andre Hjartholm

Aron Espeland

Sindre Iversen

Panupong Phengphen

Toum D. Ulseth

Trym karlsen

 

Medhjelpere

Trym Karlsen, jobber på Restaurant Vaaghals, fra Sørumsand

Martin Greni, jobber på Vaaghals,  fra Hurdal

Synva Gjerde Knapstad, jobber på Brimi, fra Voss

Mats Holmsen Eriksen, jobber på Michaels, fra Eidsvoll

 

 

LEDES AV EN AV NORGES MEST MERITTERTE KOKKER

Manager - Gunnar Hvarnes, er selvstendig næringsdrivende og jobber for Compass Group, er fra Hvarnes og bor i Sandnes.

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev