Matnytt Norge tok sølv på VMs første dag

Norge tok sølv på VMs første dag>

Det norske laget i Community Catering: Fra venstre Anette Myrhagen (assistent), Mats Eriksen, Tore Stalsberg, Vilde Nistad Strandos, Grethe W. Rafaelsen, Siriyaporn Rithisikrerg, manager Gunnar Hvarnes og kaptein Inger Renathe Østmo. Foto: Rasmus Kongsøre

 

Det norske kokkelandslaget i Community Catering fikk lørdag sølvmedalje på Culinary World Cups første dag.

 

Under Culinary World Cup 2022 i Luxembourg konkurreres det i fem kategorier der Community Catering er en av dem. Her lages det spennende mat beregnet for personalrestaurant, kantine, institusjon, catering og militær forpleining. Det er et krav at en fireretters meny ikke skal koste mer enn fem euro (ca. femti kroner). I konkurransen måtte de deltakende lagene lage mat til hele 120 gjester.

 

Nestleder ved den norske ambassaden i Nederland og Luxembourg, Martina Østerhus, kom fra Haag for å se de norske kokkelagene. Her sammen med daglig leder i Espen Wasenius i Norske Kokkers Landsforening. Foto: Oddbjørn Roksvaag

 

 

Foto Stian Broch

 

Sølvmedalje

Det norske laget fikk sølv i kategorien på VMs første dag.

 

– Nå blir det spennende å se hva dette holder til når sammenlagtpoengene gjennom hele mesterskapet skal deles ut 1. desember, sier daglig leder Espen Wasenius i Norske Kokkers Landsforening.

 

Det norske laget består av Mats Eriksen, Tore Stalsberg, Vilde Nistad Strandos, Grethe W. Rafaelsen, Siriyaporn Rithisikrerg, Anette Myrhagen (assistent) og kaptein Inger Renathe Østmo. Manager er Gunnar Hvarnes.

 

 I aksjon: Tore Stalsberg i full konsentrasjon under Culinary World Cup 2022 i Luxembourg. Foto: Rasmus Kongsøre

 

Menyen

Menyen besto av en forrett i form av en høstsuppe med kylling og en sesongsalat med 22 håndplukkede ingredienser. Hovedrettene var lettrøykt kveite og kalv med potetmos. Veganretten var dumplings og desserten epleterte med is.

 

De Norske Kokkelandslagene har valgt høst som tema for Culinary World Cup 2022. Temaet går igjen i alle lagenes menyer og råvarevalg. De ønsker å fram kvaliteten og leter etter gull i enhver innhøsting av norske råvarer og den særegne smaken som den sene høsten gir de norske råvarene.

 

Foto Stian Broch 

 

Imponert over Norge

Nestleder ved den norske ambassaden i Nederland og Luxembourg, Martina Østerhus, kom fra Haag for å se de norske kokkelagene.

 

– Jeg synes en egen konkurranse på Community Catering er veldig spennende. Dette er mat som når mange. Maten fra kantiner på sykehus og andre institusjoner er ofte høydepunktet i løpet av en dag for veldig mange mennesker. At det settes et så stort fokus på dette i VM synes jeg er veldig flott og det er imponerende at Norge har et godt lag på dette feltet. Vi har mye å være stolt av og det er viktig å få fram det gode omdømmet til norske kokker også innenfor Community Catering, sier Østerhus.

 

Foto Stian Broch

 

Norske prestasjoner i verdensklasse

Culinary World Cup er en av verdens mest kjente gastronomiske konkurranser, konkurransen har blitt arrangert av Vatel Club Luxembourg siden 1972. Konkurransen omtales som VM for kokkelandslag, og arrangeres hvert 4 år og har siden 1978 vært på den internasjonale bransjemessen EXPOGAST i Luxembourg.

 

Villeroy & Boch Culinary World Cup 2022 blir den første i den 50-årige historien med konkurransekategorien CHEFS TABLE. Et svært viktig valg, slik at alle WACS konkurransene for kokkelandslag arrangeres med likt innhold og et riktig valg med tanke på vår tids krav til bærekraft.

 

De Norske Kokkelandslagene har siden 1968 utviklet unge, norske kokketalenter til å bli vinnere i noen av verdens mest kjente og betydningsfulle kokkekonkurranser.

 

I den spede begynnelse ble De Norske Kokkelandslagene ledet av legendariske Paul Schaltenbrand og Arvid Skogset. Et av de første talentene som oppnådde resultater fra denne tiden var Eivind Helstrøm. Gjennom konkurransens 50-årige historie vant Norge sist i 2006, med Sven Erik Renna som manager og Gunnar Hvarnes som kaptein.

 

I 2018 vant Kokkelandslaget og Kokkelandslaget junior begge bronjse sammenlagt.

 

 

Fakta om De Norske Kokkelandslagene

Forberedt, perfeksjonert og trent sammen i mer enn 28.000 timer, på samling hver tredje helg

26 kokker, 3 kapteiner og en manager

Konkurrerer i 5 konkurransekategorier (se konkurranseoversikt under)

Service| Støtte| Transport| Teknisk team 6 personer

Medieteam 4 personer

Norge vant Culinary World Cup siste gang i 2006. Sven Erik Renaa var manager og Gunnar Hvarnes var kaptein.

I 2018 vant Kokkelandslaget og Kokkelandslaget junior begge bronse sammenlagt i Culinary World Cup

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev