Matnytt Norsk mozzarella i verdensklasse

Norsk mozzarella i verdensklasse>

Bilde over - Silje Maria Kvaale og Antal Janssen 

 Familiebedriften Toddum Gård i Trøndelag har bygget et toppmoderne ysteri. Nå ruller de ut en serie med premium osteprodukter laget på melk fra egne kyr.

Da Silje Maria Kvaale By overtok driften av den tradisjonsrike gården i Namsos, begynte hun tidlig å pønske på fremtiden for familiebedriften. Med tilgang på melk fra øverste hylle falt valget ganske enkelt på osteproduksjon. Nå står anlegget ferdig og de første batchene er levert et knippe utvalgte, heldige kunder.

 

 

- Allerede i planleggingsfasen var interessen stor blant folk i restaurantbransjen, og det er så klart smigrende at produktene våre nå blir tatt imot så godt av folk som jobber med mat. Vi leverer foreløpig til store og små restauranter i nærområdet, men er klare for å vise resten av landet hva vi kan tilby, sier en fornøyd Kvaale By.

 

Med seg på laget har de fått en av verdens fremste mozzarella-eksperter, nederlandske Antal Janssen. Med bakgrunn som sjefsyster ved BuH Buffel Delicatessen har han levert ost til stjernerestauranter på kontinentet i en årrekke.

 

- Melkeråvaren er virkelig unik her på Toddum Gård. Uten tvil vil vi kunne produsere oster som appellerer til de absolutt mest kresne, poengterer Janssen.

 

I starten satser Toddum på velkjente klassikere som mozzarella, burrata og stracciatella. På sikt ser de også for seg å kunne produsere faste og lagrede oster.

 

- Nå skal vi lage mozzarella med kvalitet i verdensklasse! Det blir vel neppe mer kortreist enn dette, avslutter en smilende Kvaale By.

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev