24. februar åpner nye Maaemo i Bispevika i Oslo. Allerede i dag kl 12 åpner restauranten for bordreservasjoner.
– Vi er utrolig spente og skikkelig glade for å komme i gang. Vi har sett frem til å vise alle hva vi har jobbet med de siste par årene og vi føler vi har skapt et sted som representerer vårt univers sømløst - stort og intimt samtidig, sier Esben Holmboe Bang, kjøkkensjef og eier i Maaemo.
Selv om de splitter nye lokalene er mer enn fem ganger større en de gamle, vil det være plass til færre personer i spisesalen. Det vil være et helt åpent kjøkken som beveger seg som en forlengelse av rommet. Det skal gi følelsen av nesten å sitte i kjøkkenet, selve hjertet til Maaemo.
– Vi har jobbet med nye ideer og føler vi er klare for å fornye oss selv, men samtidig holde fast i identiteten som vi har manet frem siden vi åpnet i 2010, sier Esben Holmboe Bang
Maaemo vil ha åpent mandag til fredag, og være stengt lørdag og søndag. Maaemo er den eneste i Norge og den første restauranten i Norden som har fått tre Michelin-stjerner, og restauranten er rangert som en av de aller beste i verden. Kjøkkensjef og eier Esben Holmboe Bang har blitt utnevnt til en av verdens mest innflytelsesrike kokker av Time Magazine.
– For oss handler det om å skape en restaurant som destillerer alt vi har skapt de siste ti årene. Det blir på en måte stedet vi har øvd på å skape gjennom alle disse årene, sier Holmboe Bang.