Matnytt Norsk rekorddeltakelse i oste-VM

Norsk rekorddeltakelse i oste-VM> 40 norske oster skal kjempe om tittelen Verdens beste ost i London fredag. I fjor vant norske Kraftkar fra Tingvollost.

World Cheese Awards arrangeres hvert år av den britiske stiftelsen The Guild of Fine Food. Årets verdensmesterskap holdes i London i sammenheng med matmessen Taste of London. I fjor ble den norske osten Kraftkar fra Tingvollost kåret til verdens beste ost. Gardsmat-organisasjonen HANEN gleder seg over rekordstor norsk deltakelse i år.

 

 

– Det er utrolig morsomt at norske produsenter ser verdien av å konkurrere. All oppmerksomheten Kraftkar fikk etter seieren i fjor har inspirert mange til å tenke nytt om markedsføring. Jeg er helt sikker på at flere norske oster vil hevde seg i årets konkurranse, sier daglig leder i HANEN, Bernt Bucher-Johannessen, som hyller kvaliteten på norsk ost.

– Kvaliteten er så høy at deltakelse i VM alene kan være veien inn på topprestauranter i Europa, legger Bucher-Johannessen til.

 

Deler av kunnskapen

Kraftkar-produsenten Tingvollost reiser til London for å forsvare tittelen som verdens beste ost. Det har vært et uvirkelig år for styreleder i Tingvollost Gunnar Waagen.

 

– Det har vært et eventyr. Pågangen har vært helt enorm, og vi klarer ikke dekke mer enn 10-15 prosent av bestillingene vi får. At det nå er deltakerrekord fra Norge med 40 oster i VM er bare fantastisk. Vi hadde ikke lykkes med Kraftkar uten inspirasjon og hjelp de andre norske produsentene, sier Waagen, som også er leder i foreningen Norsk Gardsost.

­

– Jeg er mektig stolt av fellesskapet. I miljøet er alle flinke til å dele av sin kunnskap, og den kunnskapsdelingen gjør at flere lykkes. Det igjen gjør at vi kan konkurrere ute og få positiv omtale på hjemmemarkedet, og dermed holde matproduksjonen levende, sier Gunnar Waagen.

 

 

Norsk ost setter matnasjonen Norge på kartet

Landbruks- og matminister Jon Georg Dale (Frp) er imponert over den store deltakelsen fra norske ysterier.

 

–  At Norge i år stiller med rekordmange osteprodusenter i årets VM viser at Norge har blitt en ostenasjon som kan hevde seg helt i verdenstoppen. Dette har skjedd bare i løpet av få år, og henger sammen med dyktige produsenter og høy kvalitet i norsk matproduksjon. Norsk mat har konkurransekraft som vil stå sentralt i den videre utvikling av norsk landbruk. Tingvollost viste i fjor at det er mulig å bli verdensmester, og vi krysser fingre for at noen gjentar suksessen i år, sier statsråd Dale.

 

Kontaktinfo

HANEN

Daglig leder, HANEN: Bernt Bucher-Johannessen, tlf: 913 33 148, epost: bernt@hanen.no

Prosjektleder, HANEN: Line Uldal, tlf: 980 16 489, epost: line@hanen.no

Tingvollost/Norsk Gardsost

Gunnar Waagen, tlf: 918 12 565.

Landbruks- og matdepartementet

Marthe Bay Haugen, tlf: 22 24 91 23 / 415 22 112, epost: Marthe-Bay.Haugen@lmd.dep.no

 

 

Norske oster, World Cheese Awards, London 2017 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev