Matnytt På torsdag er det finale i Det Norske Måltid!

På torsdag er det finale i Det Norske Måltid! >

Norske produsenter sendte inn 250 produkter fra hele landet til årets konkurranse, som er den 15. i rekken. Dommerne, som er blant landets fremste kokker og restauratører, har smakt seg frem til 39 finalister, som representerer det ypperste vi har av mat og drikke i Norge. 

 

- Det er gledelig å se kvalitetsutviklingen som har vært i norsk mat- og drikkeproduksjon de siste 15 årene. Trøndelag, Viken og Rogaland har alltid vært, og fortsetter utviklingen som solide matregioner i Norge, og dette gjenspeiles i årets finalister. Men det viktigste er ikke hvilke områder i Norge som hevder seg. Det viktigste er at norsk mat og drikke løftes frem, uavhengig av hvor det produseres. Sammen bygger vi stoltheten rundt norsk mat og drikke som de dyktige produsentene fortjener, sier leder for Det Norske Måltid, Kristin Austigard. 

 

Her er oversikten over finalistene!

 

Det er 13 kategorier i finalen, og det er tre finalister i hver kategori. Hvem som kan smykke seg meg hedersbetegnelsen i Det Norske Måltid 2022, blir avslørt i den store finalen som finner sted på Clarion Hotel Air i Sola, torsdag 2. februar klokken 1800. Vi skal også avsløre hvem som får Det Norske Måltids hederspris, som blir delt ut for 11. gang. 

 

Vi venter over 400 feststemte gjester fra Matnasjonen Norge, og gleder oss til å hedre produsenter som har et brennende engasjement for å lage kvalitetsprodukter fra hele landet. Kveldens meny er komponert av Bondelagskokk Mette B. Julius Evensen, og består av de 39 finaleproduktene.

 

Fakta om Det Norske Måltid 2022:  

  • Den mest prestisjefylte kåringen av mat- og drikkeprodukter i Norge.  
  • Støttes av Regjeringen som et av tre nasjonale omdømmetiltak.  
  • Finalen i Det Norske Måltid finner sted på Clarion Hotel Air i Sola, torsdag 2. februar 2023.
  • Les mer her > detnorskemaltid.no/aktuelt/blimedpafinalefest

 

 

Matdommere i delfinalene i Trondheim, fra venstre: Gunnar Jensen (Fjellheisen restaurant, Tromsø), Lisbeth Wollum Størvold (Søstrene Karlsen, Trondheim), Cathrine Nilsen (Britannia Hotel, Trondheim), Mette B. Julius Evensen (Bondelagskokk, Le Bistro, Trondheim), Runa Kvendseth (Söl, Stavanger) og Øyvind Tiller (Britannia Hotel, Trondheim)

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev