Nyhet
Matnytt Philip Terkildsen er Norges beste baker

Philip Terkildsen er Norges beste baker>

Det var et høyt nivå hos de tre bakerne som konkurrerte i NM baking på Sørumsand videregående skole i dag. Etter fem timer med intenst arbeid, var det Philip Terkildsen som til slutt fikk flest poeng og dermed kunne smykke seg med tittelen "Årets Baker 2024".

 

Det føles helt uvirkelig, sa den ferske norgesmesteren da han kom ned fra pallen. – Dette var uventa. Jeg ble jo med i konkurransen for å prøve å ta gull, men jeg hadde egentlig ikke forventa at det skulle skje, sa Terkildsen. På andre plass kom Romain Trigueros og tredjeplassen gikk til Ludvig Andersen.

 

At Terkildsen vant i dag tror han selv var fordi han valgte å gjøre det enkelt. – Jeg gikk for enkle og gode smaker og utførelser. Meste fornøyd er jeg med aprikos og lavendel-wienerbrødet mitt, forteller Terkildsen som fikk hjelp med smakene av konditorsjefen ved Sirkus Renaa, Hege Andersen.

 

Terkildsen er utøver på det norske baker- og konditorlandslaget, og skal konkurrere i nordisk mesterskap i august. – Denne seieren gir meg jo et løft i selvtilliten når jeg nå skal begynne å trene til neste mesterskap. Men nå skal jeg først slappe av et par uker, sier Terkildsen.

 

De tre finalistene, Ludvig Myhre Andersen (Café Plenum), Philip Therkildsen (Sirkus Renaa) og Romain Trigueros (Søtt+Salt), hadde fem timer på seg til å bake det som skulle på utstillingsbordet og til vurdering hos dommerne. I tillegg hadde de 1,5 time til forberedelser i går.

 

Tema for konkurransen var "årstid" og produktene som skulle lages var:

 

2 typer bolledeig med 2 typer utførelse, minimum 20 av hver.

2 typer rundstykker, minimum 20 av hver.

Brød med 2 forskjellige utførelser.

2 ulike oppslag av laminert deig, 20 av hver. Minst en variant skal være med fyll. Dersom begge har fyll, skal det være to forskjellige fyll.

Croissant 20 stk.

På utstillingsbordet til Terkildsen var det et kuvertbrød formet som horn, laget av landbrødeig med 100% surdeig, et kuvertbrød som hadde form som en knopp som holder på å sprette ut – også på landbrødeig, klassiske croissanter, pain aux chocolat, brioche farget med kakao med en chocolate chip cookie-deig i midten, en annen brioche med bringebærmarmelade toppet med friske bringebær, wienerbrød med pistasje-fangipane, pisket creme fraiche og aprikos og lavendel-marmelade, ost og chilibrød med fire år gammel Jarlsberg, hvit cheddar fra England og sylta Jalapenos.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev