Matnytt Reker er smaken av sommer

Reker er smaken av sommer>

Få ting smaker mer av sommer enn deilige reker på bryggekanten en varm sommerdag. Reker passer i grunnen svært godt til de fleste anledninger og måltider: fest eller hverdag, tapas eller hovedrett, lunsj eller middag, varme eller kalde. Reker lar seg dessuten enkelt kombinere med de fleste andre smaker, og når norske reker møter urter og krydder fra andre deler av kloden, blir resultatet magisk.

 

Selv om nordmenn kanskje er mest kjent med ferske reker med skall, er det flere varianter å få kjøpt i butikken. Håndpillede reker i lake og fryste, ferdigpillede reker er perfekt til raske, velsmakende og sunne middagsretter.

 

 

 

Salat med reker, appelsin og basilikum

En frisk kombinasjon av reker, sitrus og urter som fungerer både som tapas og forrett.

 

 

 

 

Reker i kokos

Reker passer godt i eksotiske retter. Her får du en herlig blanding av reker, hvitløk, vårløk, chili og kokosmelk som passer godt til litt kaldere sommerdager.For å sikre at rekene holder seg møre og saftige skal de has i den varme retten så sent at de bare akkurat rekker å bli lune. Oppskrift.

 

 

  

Toast Skagen

Toast Skagen er en av de mest populære forrettene i Sverige. Den består av smørstekt eller ristet brød med reker i en majonesbasert blanding som kalles Skagenrøre. Denne svenske klassikeren passer perfekt til sommerens koldtbord. Oppskrift.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev