Nyhet
Matnytt Rekordvekst for EIK Servering – over NOK 1 milliard i omsetning

Rekordvekst for EIK Servering – over NOK 1 milliard i omsetning>

EIK Servering AS – en ledende aktør i den norske restaurant- og serveringsbransjen, oppskalerte sin portefølje med restauranter kraftig gjennom en rekke oppkjøp i fjor. Det tok den annualiserte omsetningen til over én milliard kroner og et driftsresultat før avskrivninger og nedskrivninger på 87 millioner kroner.

     

EIK har gjennom siste halvdel av fjoråret befestet seg som et ledende hjem for norske restauranter og serveringssteder. Vi har levert på strategien om å bli Norges ledende, og jeg er stolt av teamet som på svært kort tid har vist at vi kan kjøpe og utvikle restaurantkonseptene lønnsomt, sier Erlend Karlseng, styreleder i EIK Servering.  

 

Gjennom andre halvdel av 2023 kjøpte EIK Servering totalt 35 restauranter, med omtrent en halv milliard i omsetning. Blant disse finner du de populære restaurantkonseptene Heim gastropuber, Amazonia, FYR Bistronomi, Vineria Ventedue, Den Glade Gris, Brasserie Ouest og Sawan. Totalt serverte EIKs konsepter mer enn én million gjester gjennom fjoråret.

 

Sterk vekst og positive driftsresultater

Mens mange restauranter har opplevd nedgang i omsetning, viser EIK sterk vekst og solide operasjonelle driftsresultater for fjoråret. Inkluderer man helårseffekten av de oppkjøpte restaurantene i EIK i 2023, hadde selskapet totale driftsinntekter på NOK 1 008  millioner og et operasjonelt driftsresultat før av- og nedskrivninger på NOK 87 millioner. Fratrukket Dugurd kantiner, som EIK solgte til 4Service i 2024, er tallene henholdsvis NOK 873 millioner og NOK 77 millioner.

 

Vi har gjort noen kvantesprang gjennom 2023, hvor skaleringen har tatt selskapet til en helt annen posisjon i markedet sammenliknet med i fjor sommer. Vårt primærfokus har vært å innlemme våre nye restaurantkonsepter både finansielt og kulturelt på best mulig måte, noe driftsresultatene i vår kjernevirksomhet viser at vi har lykkes med, sier Karlseng.

 

De oppkjøpte restaurantene ble først innregnet i regnskapet i september. De offisielle regnskapstallene gir dermed et lite helhetlig bilde av EIKs virksomhet. Selskapet omsatte for NOK 716 millioner kroner i fjor og oppnådde et positivt driftsresultat før avskrivninger og nedskrivninger på NOK 40 millioner kroner. Som følge av den kraftige oppskaleringen, vil regnskapene også påvirkes av regnskapstekniske avskrivninger av goodwill bokført i forbindelse med oppkjøpene.

 

Fortsetter veksten

Veksten ser også ut til å fortsette i 2024. Så langt i år ligger EIK Servering sine konsepter foran på både omsetning og resultat sammenlignet med fjoråret.

Vi er svært fornøyde med at konseptene våre har levert bra, til tross for at nordmenn har hatt mindre å rutte med. Nå som SSB venter en økning på over 11 prosent i nordmenns disponible realinntekt, over de tre neste årene, kan du si vi gleder oss stort til 2025, sier Karlseng.

 

Etter salget av Dugurd kantiner i mai har EIK Servering oppnådd et solid finansielt fundament og planlegger å fortsette sin oppkjøpsstrategi, bygge en sterk organisasjon og forbedre driften ytterligere.

 

 

Om EIK Servering AS

EIK Servering AS investerer i, eier og utvikler restauranter, barer og underholdningskonsepter gjennom ulike underliggende selskaper. Ved utgangen av 2023 hadde konsernet 67 serveringssteder fordelt på restauranter, barer og kantiner. Etter salget av Dugurd er antall restauranter 48.

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev