De seks forhåndsnominerte restaurantene var Maaemo, Kontrast og Statholdergaarden i Oslo, RE-NAA og Omakase i Stavanger og Bare i Bergen. Av disse er nå RE-NAA kåret til Norges beste, og er dermed den norske finalisten i kampen om The Nordic Prize for 2018.
- Vi er jo veldig stolte over å bli rangert høyest blant de nominerte, sier Sven Erik Renaa.
- Det er krevende å levere på dette nivået, men utrolig tilfredsstillende å få slik tilbakemelding på at vi holder det nivået vi ønsker. Vi har veldig flinke folk og utrolig flotte leverandører som bidrar med de beste kortreiste råvarene. Siden restauranten er så intim, får vi også nærkontakt med gjestene våre når vi lager og serverer maten, det bidrar også til å løfte oss.
Torill Renaa forundrer seg over hvor mange i Stavanger som fremdeles tror at restauranten ligger i underetasjen, og ikke har fått med seg at RE-NAA er det lille lokalet i Breitorget rett bak Kulturhuset – vegg i vegg med Matbaren bistro.
- Og vi får spørsmål på telefonen om man må ha på dress for å spise der – det må man slett ikke. Jeans går aldeles utmerket, smiler hun.
- RE-NAA handler om spennende mat og god service, ikke om at gjestene skal prestere noe. Her er det helt avslappet og man skal bare sette seg ned og nyte kvelden. Og i kveld skal vi nok feire litt ekstra!
Torill og Sven Erik Renaa driver de tre spisestedene RE-NAA, Matbaren og Xpress. De to første ligger i Breitorget, den siste i Kulturhuset. www.restaurantrenaa.no
Matbaren åpnet i 2009, Xpress i 2014 og RE-NAA i 2015.
RE-NAA fikk Michelin-stjerne i 2016 og igjen i 2017, og er rangert på Global Master nivå i The White Guide.
Matbaren bistro er rangert som Stavangers tredje beste restaurant i The White Guide.
Xpress omtales som ‘beste italienske pizza i Norge’.