Matnytt RØROSMEIERIET FINALIST I EMBLA FOODAWARDS

RØROSMEIERIET FINALIST I EMBLA FOODAWARDS>

Juryen i den prestisjetunge EMBLA Food Awards har nominert Rørosmeieriet til norsk kandidat i kategorien Årets Matentrepenør..

 

BRISTER AV STOLTHET

- Dette er stort, sier meieribestyrer Trond V. Lund. Embla Food Awards er en kåring som på kort tid har opparbeidet seg et solid renommé. De legger i sin juryering vekt på det nordiske særpreget, bærekraft både miljøbasert, sosialt og økonomisk. Målet er å styrke kunnskapen om nordisk mat og synliggjøre kvaliteten og menneskene som står bak.

 

 –Vi står midt opp i en hektisk periode. Skjørostsesongen er i full gang og produksjonen vår på Tolga flyttes nå til det nylig utbygde anlegget på Røros. Vi har medarbeidere som står på fra morgen til kveld. Å motta en slik anerkjennelse for det arbeidet som er lagt ned på Rørosmeieriet siden oppstarten, og som legges ned hver dag, det får hjertet til å briste av stolthet, sier Lund.

 

Finalen avholdes i Reykjavik 1. juni. Rørosmeieriet vil der konkurrere mot én kandidat fra hver av de nordiske landene, dvs Danmark, Finland, Færøyene, Island, Sverige og Ålandsøyene.

 

 

Finale 1.juni

De nominerte fra Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island, Færøyene og Ålandsøyene vil være med i finalen i Reykjavik. Der vil en nordisk jury kåre en vinner i hver kategori.

De syv nominerte fra hvert enkelt nordisk land finnes på www.emblafoodaward.com.

 

ÅRETS MATENTREPENØR

Prisen går til en person, en bedrift eller en organisasjon som har utviklet noe nytt basert på tradisjonelt mathåndverk, som har bred markedsappell og -potensiale.

 

JURYENS BEGRUNNELSE

Rørosmeieriet is one of the few craft-based local dairies who have grown from small and local to a national relevant actor with broad distribution. Since their start in 2001 they have challenged and innovated the Norwegians dairy marked and always been true to their food traditions and roots from the Røros area. The recipes they use are older than artificial fertilizers and pesticides, and therefore they think the best and most lifelike commodities are ecological. They have been able to make a range of products from traditional handmade cheese to cow milk bottled on a top modern dairy plant with big success.

 

EMBLA FOOD AWARDS

De nordiske bondeorganisasjonene samlet under NBC (Nordiske Bondeorganisasjoners Centralråd) står bak prisen som støttes økonomisk av Nordisk Ministerråd. De som innstilles til Embla skal representere det ypperste innen nordisk matkultur og matidentitet. Prisen deles ut hvert annet år og det kåres en vinner i syv ulike kategorier.

 

OM RØROSMEIERIET

Rørosmeieriet as ble stiftet 5. januar 2001. Bedriften lager produkter av høy kvalitet, med utspring i rike mattradisjoner fra Røros-traktene og med godt meierifaglig håndverk. Rørosmeieriet er Norges fremste økologiske meieri. Vareutvalget omfatter:


- Økologisk Røros Smør

- Økologisk søtmjølk

- Økologisk Fløte

- Økologisk Laktosefri Lettmjølk

- Økologisk Tjukkmjølk fra Røros

- Økologisk Syrna Naturell

- Økologisk Syrna Blå

- Økologisk Røros Rømme

- Økologisk Cottage Cheese

- Økologisk Skjørost

- Økologisk Røros Yoghurt

- Niste Øko mellommåltid


De syv norske nominerte til den Nordiske matprisen Embla er klare. 1. juni kåres en nordisk vinner på Island.

De nordiske bondeorganisasjonene samlet under NBC (Nordiske Bondeorganisasjoners Centralråd) står bak prisen som støttes økonomisk av Nordisk Ministerråd. De som innstilles til Embla skal representere det ypperste innen nordisk matkultur og matidentitet. Prisen deles ut hvert annet år og det kåres en vinner i syv ulike kategorier.

Den norske juryen, ledet av mesterkokk Even Ramsvik, har gått gjennom over 100 nominasjoner for å finne de som skal representere Norge i den nordiske finalen på Island.

-Vi har fått inn mange nye og spennende kandidater, flere som jeg ikke kjente til. Det viser at det er mulig å etablere virksomheter og å livnære seg på noe basert på både norsk mat og mattradisjoner, sier Ramsvik.

De norske kandidatene 2019

 • Årets Mathåndverker: Indre Oslo Matforedling, IOM (Oslo/Akershus)
 • Årets Råvareprodusent: Rodrick Sloan (Nordland)
 • Årets Matgründer: Rørosmeieriet (Trøndelag)
 • Årets Mat til barn og unge: Norsk smaksskule (Oppland og hele landet)
 • Årets Matformidler: Heidi Bjerkan og Jon Fredrik Skauge (Trøndelag)
 • Årets Matdestinasjon: Arktisk mat (Nordland)
 • Årets Mat til mange: Matvalget (Akershus og hele landet)

 

Kontakt oss

 • Tømmerbakkevei 19
  1453 Bjørnemyr

 • 958 20 667

 • hilde@appetitt.no

 • @appetitt

 • Motta vårt nyhetsbrev