Nyhet
Matnytt Sitronmuffins med valmuefrø og timian

Sitronmuffins med valmuefrø og timian>

Disse søte og syrlige sitronmuffinsene blir knasende gode med valmuefrø. I tillegg er de saftige og fluffy - en perfekt kombinasjon om du får uventet besøk og har lyst til å imponere gjestene, eller om du bare har lyst på noe ekstra godt selv.

 

For å gjøre glasuren litt mer spennende kan du pynte med liten sitronskive og friske timianblader. Timian har en sterk krydret, sitronaktig smak og passer derfor ekstra godt som et friskt innslag til sitronmuffinsene.

 

- Er du glad i sitron er disse muffinsene både superenkle og gode, og med tilsatt valmuefrø gir de muffinsene en utrolig kul tekstur og det lille ekstra, forteller Margita Westeus, kategorisjef på Kenwood hos De`Longhi Scandinavia

 

Oppskrift er til  12 muffins

 

Muffinsrøre 

200 g romtemperert smør i terninger

200 g melis

Skall av 1 sitron

4 egg, pisket

200 g malte mandler

45 g vanlig mel

1 ss valmuefrø

¼ ss bakepulver

Salt etter smak

40 ml sitronsaft

1 ss melk

 

Kandiserte sitroner

200 ml vann

200 g melis

2 sitroner i tynne skiver

 

Glasur

200 g melis

25 ml sitronsaft

5 g frisk timian, kun blader

 

Start med å lage muffins med å forvarme oven til 160ºC. Tilsett smør og melis i miksebollen, blandes til det er lett og luftig.

Tilsett egg, mandler, mel, valmuefrø, sitronskall, bakepulver og salt i bollen og bland sammen. Tilsett sitronsaft og melk, og bland sammen til alt er godt blandet.

Hell blandingen jevnt over i muffinsformer og stek på 160ºC i ca 25 minutter eller helt til kantene er litt gylne.

 

Ta muffinsene ut av ovnen og la avkjøle i fem minutter i formen. Fjern så muffinsene og legg dem opp ned på en rist og la de avkjøles helt

 

For å lage de kandiserte sitronene, tilsett vann og sukker i en bred stekepanne. Kok opp og kok til sukkeret er oppløst. Legg forsiktig sitronskivene i pannen og fordel skivene utover i sirupen, la småkoke til sitronskivene er gjennomsiktige, ca 30-40 minutter.

 

Fjern sitronskivene med en tresleiv, og legg de på et stykke bakepapir. Behold gjerne noe av sitronsukkersirupen for å kunne dryppe over de avkjølte kakene

La sitronskivene avkjøles og tørke. For å fremskynde tørkeprosessen, forvarm oven til 100ºC og legg sitronskivene på et bakepapir på et stekebrett, og tørk i ovnen i 1 time, dette vil gi mindre klissete kandiserte sitroner

 

Dryss de kandiserte sitronene med litt granulert sukker for ekstra crunch. For å lage timianglasuren, finn frem kjøkkenmaskin, bakebolle og ballongvisp eller fløtevisp.

Tilsett melis, sitronsaft og timian i bakebollen, bland sammen til glasuren er jevn. Glasuren skal ha en tykk, flytbar konsistens – men den skal ikke renne ned langs sidene av muffinsene. Hell glasuren over de avkjølte opp-ned muffinsene

 

For å dekorere, topp muffinsene med sitronskall, en skive kandisert sitron og avslutt med en timiankvist, servér

 

For ytterlig med informasjon;  https://www.kenwoodworld.com/nb-no

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev