Nyhet
Matnytt Slik bruker du innmaten fra halloween-gresskaret

Slik bruker du innmaten fra halloween-gresskaret>

Sitter du igjen med innmaten av gresskar fra årets halloween-feiring? Lag en gresskarpuré som du kan bruke som ingrediens i alt fra boller til pannekaker.

 

 

For de som har omfavnet den amerikanske tradisjonen med å skjære ut halloween-gresskar, kan det by på utfordringer å få brukt innholdet i gresskaret. Særlig dersom man har kjøpt et digert gresskar og sitter med mengder gresskarkjøtt.

 

 

 

Løsningen er å koke gresskarkjøttet til en gresskarpuré.

 

– Gresskarpuréen kan fint fryses ned i porsjonsposer og tas opp for å brukes for eksempel i pannekaker eller vafler, sier daglig leder Torunn Nordbø i Opplysningskontoret for brød og korn.

 

Når du lager gresskarpuré av innmaten fra et gresskar, fjerner du først midten med gresskarfrøene. Gresskarkjøttet skjæres i terninger og has over i en kjele med litt vann.

 

 

– Gresskar inneholder en del væske, så det er viktig å ikke bruke for mye vann i kjelen. Start med et par centimeter vann i kjelen og spe heller på med litt mer vann etter hvert dersom det blir nødvendig, sier Nordbø.

 

Etter 15-20 minutter er gresskarterningene blitt møre. Da bruker du en food prosessor eller en stavmikser for å kjøre det hele til en jevn masse. Kjøl godt ned før du har den over i porsjonsposer og putter i fryseren.

 

Med gresskarpuré i fryseren har du en god base for mange retter der gresskaret enten kan få en hovedrolle eller birolle.

 

– Den klassiske gresskarretten er gresskarsuppe. Den er enkel å lage når du har gresskarpuréen klar. Med litt buljong, kokosmelk og kokte byggryn har du alt du trenger for en velsmakende høstsuppe, sier Torunn Nordbø.

 

 

Gresskarpuré kan dessuten brukes som tilsetning i oppskrifter på pannekaker, vafler og boller. Eller du kan bake surdeigsbrød med gresskarpuré blant ingrediensene.

 

– Bruker du gresskarpuré av oransje gresskar, vil du få en tydelig og gyllen farge på baksten, sier Torunn Nordbø.

 

 

Oppskrifter finner du her > 

 

brodogkorn.no/oppskrift/gresskarboller

 

brodogkorn.no/oppskrift/vafler-med-gresskar

 

brodogkorn.no/oppskrift/gresskarsuppe-med-byggryn

 

brodogkorn.no/oppskrift/pannekaker-med-gresskar

 

brodogkorn.no/oppskrift/surdeigsbrod-med-gresskar

 

 

 

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev