Matnytt Sommerfrokost fra grillen

Sommerfrokost fra grillen>

Forleng sommeren med en frokost fra grillen. Enten du fortsatt har ferie eller du ønsker å skape feriefølelse i helgen.

Hva kan vel være deiligere enn å våkne til lukten av flere sommerminner?

 

Forberedelsestid: 30 min

Grilltemperatur: 200°C

Grillmetode: Direkte

Spesialutstyr: GBS Stekepanne

 

Klassiske pannekaker

200 g mel

30 g sukker

1 vaniljestang

en klype salt

½ ts kardemomme

revet skall av ½ sitron

3 egg

350 ml helmelk

smør til steking

 

Saus

80 g sukker

30 g smør

200 ml nybrygget, svart kaffe, nybrygget

40 g brunt sukker

1 vaniljestang

100 g bjørnebær

50 g blåbær

50 g hakkede hasselnøtter, lett stekt

Evt. en håndfull røde engsyreblomster

 

Skjær vaniljestangen i to og skrap ut frøene. Spar stangen til senere bruk. Bland mel, sukker, vaniljesukker, salt, kardemomme og revet sitronskall i en bolle. Tilsett melk under omrøring.

 

Ha i ett egg av gangen mens du pisker. Pisk grundig. La røren stå i kjøleskapet en time. Forbered grillen for direkte varme, 200° C. Sett stekepannen på GBS-risten og varm den opp.

 

Ha smør i stekepannen og stek pannekakene en og en, og snu dem en gang. Ha i mer smør når det trengs. Når pannekakene er ferdige, brett dem i trekanter og dekk dem til.

 

Karamellisér sukkeret lett i stekepannen, ha i smør og vaniljestangen, og la smøret småkoke mens du rører. Ha i kaffe og brunt sukker og la det småkoke til sukkeret har smeltet. La karamellen reduseres litt for en tykkere konsistens.

 

Legg åtte pannekaker i karamellsausen og varm opp forsiktig, snu dem en gang. Når pannekakene er varme, ha i bjørnebær og blåbær, og varm opp raskt.

 

Legg pannekakene på en tallerken og dekorer pannekakene med bær og engsyreblomster, eller server dem direkte fra pannen.

Før servering, dryss hakkede hasselnøtter over pannekakene.

 

 

 

 

French toast med aprikoskompott

Forberedelsestid: 20 min

Tilberedning: 20 min

Vanskelighetsgrad: Enkel

Grilltemperatur: 220°C

Grillmetode: Direkte

Spesialutstyr: Stekepanne og gryte

 

French toast

4 skiver toast

2 egg

2 ss melk

30 g smør til steking

2 ss sukker

1 ts kanel

lønnesirup

 

Aprikoskompott

250 g tørkede aprikoser

4 dl vann

1½ ss sukker

2 saftige appelsiner

3 ss ferskpresset sitronsaft

 

Rør melk og egg sammen. Snu brødskivene i blandingen, og la dem "ligge i bløt" – gjerne et par timer hvis du har tid.

Bland sukker og kanel.

 

Aprikoskompott

Kutt aprikosene i strimler, og legg dem i en gryte med vann og sukker. Skjær appelsinene ut i båter. Skjær ut kjøttet fra båtene langs kanten, slik at de løsner uten at skallet blir med og behold saften. Skjær appelsinfiletene i små stykker. Snu filetene i saft- og aprikosmosen.

Smak til med sitronsaft.

 

Klargjør grillen til direkte, høy varme, sett stekepannen i GBS®-risten og varm opp pannen i 5 minutter. Stek brødene i smør på pannen til de er gylne. Dryss over med kanelsukker. Sett gryten med blandingen på grillen, og kok den i omtrent 12 minutter til aprikosene blir most.

Server toastene med lønnesirup og aprikoskompott.

 

Tips!

Grill eventuelt brødene i en kort periode på grillristen før du legger dem i eggeblandingen, slik at de får grillmerker.

 

 

 

Langtidshevet brød

Forberedelsestid: 12 timer

Tilberedning: 45 min

Vanskelighetsgrad: Enkel

Grilltemperatur: 250°C

Grillmetode: Direkte

Spesialutstyr: GBS-gryte

 

5 dl vann

3 ts salt

15 g gjær

625 g hvetemel

 

Bland vann, salt og gjær. Tilsett mel, og rør deigen sammen litt. Legg plastfolie over deigen, og la den stå ved romtemperatur i omtrent 10 timer. Hell deigen ut på et bord dekket med mel når deigen er hevet.

 

Brett den sammen i tre ledd, først fra den ene enden til den andre.

Legg den på et oljesmurt fat eller et bord dekket med mel, dekk til, og la den heve seg i ytterligere to timer.

 

Klargjør grillen til indirekte, høy varme, ca 250 °C. Forvarm gryten i grillen i omtrent 15 minutter, slik at den blir god og varm. Legg deigen over i den varme gryten. Sett lokket på gryten, og legg lokket på grillen.

 

Bak deigen i 30 minutter med lokk, og deretter 15 minutter uten lokk.

 

 

 

 

Spansk omelett

Forberedelsestid: 10 min

Tilberedning: 20 min

Vanskelighetsgrad: Enkel

Grillmetode: 50/50

 

1⁄2 kg kokte poteter

1 løk

2 røde bakte paprikaer

1 dl fløte

1 dl melk

5 egg

salt og peppe

smør

 

Skjær potetene i mindre terninger. Skrell løkene og skjær dem i små terninger. Skjær paprikaene i strimler. Pisk fløte, melk, egg, salt og pepper.

 

Gjør grillen klar til 50/50-grillmetoden. Hvis du bruker en kullgrill, bruker du det som tilsvarer én grillstarter med klargjorte briketter. Sett pannen på grillen ved direkte varme, og stek løken mør i litt smør.

 

Tilsett poteter og paprika, og la det grille i en kort periode. Hell deretter eggemassen over, flytt pannen over på direkte varme og legg lokket på grillen. Grill omeletten til den er fast, og server den umiddelbart. Dette tar cirka 20 minutter.

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev