Denne uken arrangeres et stjernespekket nordisk mesterskap på SMAK2020 på Lillestrøm. I Nordic Sushi Cup får norske råvarer skinne i kyndige kokkehender og Nordens beste sushikokk skal kåres.
Til høsten reiser vinneren til Tokyo med det ærefulle oppdraget å representere Norden i World Sushi Cup.
Først venter to dager med knallhard konkurranse. 16 deltakere går til finalen på torsdag 5. mars, som arrangeres på SMAK2020 med publikum til stede.
Konkurransen arrangeres i Norden for første gang, som et samarbeid mellom en rekke ildsjeler i det norske sushi- miljøet, og ble initiert av Thomas Moen i wasabi-importøren Bare Rot. Målet er å sette norske råvarer solid på kartet – det fokuseres stort og tungt på norsk fisk, tang og skalldyr som skal serveres under konkurransen!

Ingen konkurranse uten en habil jury
Det er ikke hvem som helst som tar turen til Norge for å kåre vinneren. Juryens formann er verdensmesteren i sushi fra 2017, Vladimir Pak.

Han driver Oslo-restauranten Omakase som nylig fikk tildelt en Michelin-stjerne. Med seg i den stjernespekkede juryen har han Anton Than, Jorge Dionicio, Iulian Constantin, Bjørn Svensson, Junko Kawada, Eric Ticana, June Son og Nobu Monaco.
I tillegg kommer et helt spesielt jurymedlem til Oslo under finalen, selveste Hirotoshi Ogawa, toppsjefen i World Sushi Skills Institute (WSSI), ofte omtalt internasjonalt som "Mr. Sushi".
Nordic Sushi Cup arrangeres av Primus AS med god støtte fra Bare Rot, The Northern Company, Munnvold Hot Sauce, Bio Fodora, Alexander Rein, Føfrø, Naturlig Vin Falchenberg & Nærlie, SMAK 2020 med flere.
Program og kontaktinformasjon
Det vil være en rekke aktiviteter i Sushi-området i hall C hver dag under messen. Onsdag 4. mars er det praktisk trening og kvalifisering. Finalen går av stabelen torsdag 5. mars mellom 10:00 og 16:00.
Se hele programmet for Nordic Sushi cup her:
smakmessen.no/program-2020/#block/2654/nordic-sushi-cup
Les mer om Nordic Sushi Cup her:
nordicsushicup.com
Ta kontakt dersom du vil avtale intervjuer, ønsker inngangsbilletter eller mer informasjon:
cara.seville@gmail.com