Nyhet
Matnytt Prøv STØRM tørrfiskskinn

Prøv STØRM tørrfiskskinn> på pizzaen!!

Hrogn AS fra Tromsø er finalist i den nasjonale konkurransen for mat og drikke, Det Norske Måltid. Finalen er digital i år og kan ses live på Det Norske Måltid sin hjemmeside kl. 19:00, fredag 5 februar.

 

Hrogn AS har tidligere vært finalister i denne prestisjefylte konkurransen. Dette året er det et nytt, innovativt produkt laget av tørrfiskskinn som er i fokus.Produktet er merket med Spesialitet – unik smak fra Matmerk og retter seg mot restauranter og matintresserte.

 

 

Produksjonsteamet 

 

Det Norske Måltid skriver dette om produktet:

STØRM tørrfiskskinn, Hrogn – Troms og Finnmark

Produktet er laget av tørrfisk. Det oppbløtte fiskeskinnet er et pluss-produkt etter filetering og loin-produksjon av tørrfisk. Produktet er utviklet med tanke på en helhetlig og innovativ ressursutnyttelse av en eksklusiv og unik råvare.

 

Fiskeskinnet renses, pusses og formes. Deretter tørkes skinnen til ønsket kvalitet er oppnådd. Skinnene buntes sammen og pakkes.

 

Tørket tørrfisk-skinn er et naturlig, delikat produkt rettet mot kokker og matintresserte forbrukere. Tilberedes ved steking eller fritering til sprø konsistens, dette er avgjørende for smaksopplevelsen og oppfattelsen av produktet.

 

Produktet har en mild duft av tørrfisk og en ren smak av fisk og sjø. Når det er riktig tilberedt har det en uovertruffen sprø tekstur som er ideell som topping av matretter. Tørrfisk-skinn fra Hrogn er et smakshevende produkt i særklasse.

 

 

 

 

Gunnar Jensen på Mathallen i Tromsø beskriver produktet slik:

- Som nordlending og kokk kjenner jeg jo godt til tørrfisk, og å få enda mer bærekraft ut av en tipp-topp råvare er rett og slett glimrende. Blir så glad for at vi har mathåndtverkere som er nysgjerrige og tar seg tid til å utvikle nye smaksopplevelser.

 

Når skinnet friteres så krøller det seg delikat, får en gyllen vakker farge og er så sprøtt at det smeller i kjevene når du tygger det.

 

Uten tvil et produkt som appellerer enten som garnityr til fiskeretter eller rett og slett snacks, sa kjøkkensjef Gunnar Jensen om stod for tildelingen av Spesialitetsmerket i Mathallen i Tromsø.

 

 

 

Følg konkurransen her:

Det Norske Måltid

detnorskemaltid.no

 

Hrogn:

bottargaboreale.no

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev