Helt siden 1925 har generasjon etter generasjon latt seg inspirere av det unike kjøkkenutstyret fra Le Creuset, som er selve symbolet på høy kvalitet og klassisk design. Våre unike støpejernsprodukter fremstilles fortsatt på det opprinnelige støperiet i Frankrike etter de samme håndverksmessige tradisjonene.
Kontinuerlig fokus på innovasjon betyr at Le Creuset gjennom årene har utviklet seg fra å være utelukkende en produsent av gryter og panner i emaljert støpejern til å produsere et bredt utvalg av kjøkkenutstyr på tvers av kategorier, materialer og farger.
Le Creusets støpejernprodukter blir den dag i dag produsert på den samme, originale fabrikken i Fresnoy-le-Grand, som ligger knapt 200 km nordøst for Paris. Selve produksjonen har siden 1925 løpende gjennomgått utvikling og modernisering, men det brukes fortsatt en del manuelle prosesser i kvalitetssikringen.
Støpejernet som brukes til Le Creuset produktene, består av 85 % gjenbrukte materialer, og det varmes opp til temperaturer som er varmere enn lava! 1550 grader for å være nøyaktig.
I en tid da mange er opptatt av miljøbevissthet og bærekraft, har Le Creusets produkter aldri vært mer relevante. Støpejernsproduktene er nemlig laget av 85% gjenbrukte materialer, og de er så slitesterke at de holder hele livet! Dessuten får du med en støpejernsgryte én gryte til alt – du kan f.eks. lage møre putreretter, sprø grytebrød eller lekre one pot-retter.
Fargen "Volcanic" var den første som ble lansert, og den dag i dag er fargen fortsatt aktuell, for den er en av de bestselgende fargene på verdensbasis.

Råmaterialet smeltes i ovnen, og deretter helles det i en smeltedigel, eller en "creuset" - derav navnet Le Creuset. Med riktig bruk og vedlikehold har du en gryte som er med deg livet ut.
appetitt.no/blogg/den-sorte-gryte