Tre Stuer og Bar blir til POM Bistro. POM Bistro byr på ny meny, ny fasade og en ny uteservering. Slik blir den nye bistroen på Aleksander Kiellands plass.
Pom Bistro er EIK Serverings seneste tilskudd i familien, som de selv sier: Pom er en sjappe som tilbyr real bistro-føde uten unødvendige dikkedarer. De har slått rot i de gamle lokalene til Tre Stuer og Bar, og byr på bistro-mat i smørøyet av Aleksander Kiellands plass.
For deg som har vært på Tre Stuer og Bar vil nok interiøret virke svært gjenkjennelig. Maten skal likevel være ny.
– Vi mener det var på sin plass å kunne tilby en pub med restaurantmat i vårt område. Om du traver rundt omkring Sannergata og Darres gate på murrende mage skal vi tilby akkurat det du trenger. En digg matbit, uten for mye fancy greier, for oss slabbedasker som setter pris på god mat, sier daglig leder Bendik Olsen.
– Det er så mange dyktige naboer, fra fantastisk pizza på Tranen, hyggelige barer og utesteder til en kjapp kvalitetspølse på Syverkiosken.
Jeg mener vi kan fylle det rommet tomrommet som en reindyrka nabolagsbistro, fortsetter han.
Ting kan gjøres ordentlig på en lavskuldra måte, mener han. Det er ihvertfall et slags mantra som sitter i veggene. Best er det kanskje eksemplifisert med menyen som er ryddig delt inn i tre overtydelige seksjoner: Fysen, småsulten og sulten.
Menyen huser blant annet fjøler med ost, spekemat, andeconfit i brioche-brød, skagensmørbrød, capresesalat, blåskjell, svære burgere og spareribs. Ikke minst drøssevis av påmmfri. Alt i alt er det solid polstring for magen – perfekt for to-tre enheter avkjølende når man koker i sola.
Eller trøstefor når det er mørkt og slafsete utenfor.
– Vi dømmer ingen om de foretrekker blandings eller majones på pommes frites. Hos oss er det lave skuldre, både i mat og stil.
Menyen er en salig blanding av fransk, belgisk, skandinavisk og amerikansk kjøkken.

Det trengs ikke grønne oljer, matskum eller dekonstruerte retter for å smake godt. Selv om andeconfit i brioche er litt fjongt – vi rettferdiggjør det med at den er forbanna god! Sier kjøkkensjef Nikos Natsis.
Lokalene har et solid dryss av «hjørne-pub», over det hele. Og Pom byr på alt fra langbord til jazzete sittekroker. Som prikken over i-en finner du gamle bøker i hyllene rundt omkring i lokalet, og heldigvis er det ikke en eneste Lucinda Riley-bok å se.
Med andre ord er ikke «stua» på noen som helst måte fjernet fra lokalet.
– Men om du ikke har vendt snuta innom allerede kan det anbefales, om ikke annet for en Pepsi i le av en gammal bokhylle mens du hiver nedpå noe pommes, avslutter Olsen.
.jpg)