Matnytt Vårlig ganespa fra Hvasser

Vårlig ganespa fra Hvasser> sprø og fast i konsistensen

Det er utrolig stas at aspargesen vår fikk full score av Spesialitet-merkets fagjury, sa Edvart Freberg da han fikk vite at aspargesen han og brødrene dyrker under navnet Hvasser asparges er blitt godkjent som en Spesialitet.  Spesialitets fagjury var enstemmige i sin vurdering av den norske aspargesen fra Hvasser, og gav den full uttelling på både smak og konsistens.

– Hvasser asparges får full pott. Den har en fantastisk, konsentrert smak og er perfekt sprø og fast i konsistensen, sa jurymedlem og kokk Harald Osa.

– Dette er rett og slett spa for ganen, utbrøt Nina Sundqvist, jurymedlem og adm. dir i Matmerk da hun testet den grønne vårgrønnsaken.

 

Kokkenes favoritt
Den høytidelige utdelingen av Spesialitet-merket skal foregå på matfestivalen Aftenposten Mat på Youngstorget i Oslo lørdag 28. mai. På matfestivalen vil den eksklusive aspargesen fra Hvasser også være til salgs. Ofte kan det være vanskelig å finne norsk asparges i butikken, fordi det dyrkes så lite av den.

Den står høyt i kurs blant kokkene, og dermed havner det meste på restaurantenes bord.

 

Perfekt aspargesklima
Asparges er en strandplante som trives godt i den sandholdige jorden på Hvasser. Det milde kystklimaet med mange soltimer gir gode dyrkevilkår.

– Det vennligste miljøet i verden for asparges, spør du oss, smiler Edvart Freberg. Brødrene Freberg sår og planter selv ut aspargesen, og plukker, sorterer og pakker den for hånd. Aspargessesongen er kort; de første stilkene kan høstes i begynnelsen av mai, og allerede ved St. Hans er sesongen forbi.

 

Tildelt av uavhengig fagjury
Spesialitet garanterer deg en unik smaksopplevelse. Hvilke mat- og drikkevarer som kommer gjennom nåløyet bestemmes av en uavhengig fagjury ledet av fylkesmann Lars Sponheim. Fagjuryen vurderer grundig kvalitet og smak før de tildeler Spesialitet.

– At aspargesen er blitt testet av en så kompetent jury og funnet godkjent, gjør det ekstra moro å nå kunne merke aspargesen med Spesialitet.

Dette merket er ikke noe du kan kjøpe deg til, det må du virkelig fortjene, avslutter Freberg fornøyd.

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev