Matnytt 19.-20. mars arrangeres Bocuse d’Or Europe i Trondheim

19.-20. mars arrangeres Bocuse d’Or Europe i Trondheim>

Bilde over - Team Werkland : Christopher W. Davidsen (coach), Håvard Werkland (kandidat), Geir Skeie (President of the Bocuse d'Or Europe 2024) og Grunde Gillund

 

19. – 20. mars er Trondheim vertsby for Bocuse d’Or Europe 2024, europafinalen til verdens vanskeligste og mest prestisjefylte kokkekonkurranse som holdes i Lyon i 2025. Lag fra 20 europeiske land skal konkurrere over to dager i Trondheim Spektrum.

 

Den norske kandidaten Håvard Werkland og hans team skal representere Norge på hjemmebane i Trondheim. Også fra Trondheim er Heidi Bjerkan valgt ut som ærespresident for konkurransen, Bjerkan driver triangelen Credo, Restaurant Jossa mat og drikke og Edoramen i Trondheim.

 

Under konkurransedagene blir det et tett program med gastronomiske opplevelser også utenfor konkurransekjøkkenet.

 

Expo-messen og tilhørende foodcourt hvor du møter produsenter og leverandører fra kjøkken -og restaurantindustrien.

Frokostseminarer med kokker og bransjeledende aktører som Bocuse-kokk Filip August Bendi, Eyvind Hellstrøm og Reneé Fagerhøi.

Nomad Foodlab – verdens største lavvo og eneste nomadiske Bocuse-kjøkken. Lavvoen står utenfor Trondheim Spektrum under konkurransen og blir et sted for samisk mattradisjon, samtaler og kompetanseheving.

Mer info om konkurransen og programmet her: https://www.emikokkekunst.no/

 

Ønsker å bidra til økt rekruttering

Under konkurransen 19.-20. mars skal dessuten 250 barn prege arenaen. Et sentralt mål med vertskapet er å bidra til økt rekruttering til matproduksjon, samt kokk- og servitørfaget. Som et ledd i dette inviteres 20 skoleklasser fra 6. klasse til å være med på et spennende program før og under kokkekonkurransen.

 

Opplegget er satt sammen i tett samarbeid med Credo kompetansesenter og Heidi Bjerkan.

Mer info om konkurransen og programmet her >  emikokkekunst.no

 

De ulike skolene hvor elevene kommer fra vil få tildelt hver sin kandidat fra de ulike europeiske lagene som deltar, og hver klasse skal være heiagjeng for sitt land og sin kandidat. Kokkekandidaten fra de respektive landene vil sende en hilsen til hver klasse i forkant på en videosnutt på engelsk der han/hun sier litt om sitt land, sin matkultur og spesialiteter.

 

Bocuse d’Or Europe

Bocuse d'Or Europe er den europeiske kvalifiseringskonkurransen for den internasjonale finalen i Bocuse d'Or i Lyon i 2025, og beskrives som verdens vanskeligste og mest prestisjefylte kokkekonkurranse. Det er 15 år siden Europafinalen i Bocuse d’Or var i Norge, da i Stavanger i 2008.

 

De ti beste lagene i konkurransen i Trondheim Spektrum 19.-20. mars 2024 går videre til verdensfinalen i Lyon i januar 2025.

 

I år er Håvard Werkland, fra Speilsalen i Trondheim, Norges kandidat til Bocuse d’Or Europe. Werkland har valgt sølvvinner fra Bocuse d’Or i 2017, Christopher W. Davidsen, som coach, og Grunde Gillund fra Speilsalen som sin commis.

Tørrfisk fra Halvors tradisjonsfisk i Tromsø, skrei,  kamskjell fra Frøya, reinkjøtt fra Sør-Trøndelag og Linie-aquavit er de offisielle råvarene alle lag i konkurransen må ta i bruk.

 

Bocuse d’Or som merkevare eies av GL events med hovedkontor i Lyon.

 

Trondheim og Trøndelag er vertskap for Europafinalen, også kalt Host City Bocuse d’Or Europe. Prosjektet eies av Trondheim Kommune, Trøndelag Fylkeskommune og Næringsforeningen i Trondheimsregionen og mottar nasjonale støtte fra Nærings- og fiskeridepartementet, Landbruks- og matdepartementet, samt Innovasjon Norge. Med er også private samarbeidspartnere som Reitan Retail, Bama Storhusholdning, Lerøy Seafood, Danske Bank og Nortura.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev