Matnytt Vinneren av Årets Kokk 2017 er Christian André Pettersen

Vinneren av Årets Kokk 2017 er Christian André Pettersen> Han blir Norges kandidat i den internasjonale Bocuse d’Or-konkurransen.

I dag ble Norges mest prestisjefulle kokkekonkurranseÅrets Kokk arrangert i Mathallen i Oslo. Av fem svært sterke finalister gikk Christian André Pettersen seirende ut av konkurransen og blir med det Norges kandidat i den internasjonale Bocuse d’Or-konkurransen.

Kokkene Øyvind Bøe Dalelv ogRasmus Johnsen Skoglund tok henholdsvis sølv og bronse i konkurransen.

Et fantastisk mesterlag bedømte årets fem kandidater: Esben Holmboe Bang (æresdommer), Tommy Myllymaki, Serge Vieira, Jørn Lie, Bent Stiansen, Lars Erik Underthun, Charles Tjessem, Tom Victor Gausdal, Sven Erik Renaa, Geir Skeie, Gunnar Hvarnes og Christopher W. Davidsen.

 

Flere priser
Det var ikke bare Norges kandidat til den internasjonale Bocuse d’Or-konkurransen som ble kåret i kveld. Det ble også delt ut pris for blant annet beste ganefryd med tørrfisk fra Lofoten, beste commis og beste identitet.

 

Årets Kokk 2017: Christian André Pettersen

2. plass: Øyvind Bøe Dalelv

3. plass: Rasmus J. Skoglund

Beste commis: Henrik Falkensten

Beste identitet: Øyvind Bøe Dalelv

Beste ganefryd: Øyvind Bøe Dalelv

 

For første gang ble også Ingrid Espelid Hovig-stipend delt ut. Stipendet gis av Kulturdepartementet og er på 100 000,- som skal brukes til trening og på å utvikle kreative kulinariske uttrykk. Stipendet ble fordelt på de tre første plasseringene.

 

Om Bocuse d’Or

Bocuse d’Or er verdens desidert vanskelige og mest prestisjefylt kokkekonkurranse. Verdensfinalen arrangeres annethvert år i januar i Lyon.  De 24 teamene i verdensfinalen har kvalifisert seg gjennom nasjonale konkurranser (Årets Kokk), og deretter gjennom de regionale kvalifiseringskonkurransene Bocuse d’Or Asia, America og Europa.

 

 

Om Bocuse d’Or Norge

Stiftelsen Bocuse d’Or Norge er «norske mesterkokkers olympiatopp», og organiserer det nasjonale uttaket, Årets kokk, og det norske teamets deltakelse i Bocuse d’Or Europe og verdensfinalen i Bocuse d’Or. Stiftelsen har ikke kommersielle mål, og er sponsorfinansiert.

 

Foto: Bocuse d’Or Norge/ Brand Barstein

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev