Matnytt Winther på Aker Brygge

Winther på Aker Brygge >

I vår og midt under nedstengingen av Norge under coronapandemien, åpnet gründer og driveren av Winther Artisan Food & Restaurant, Siri Helen Winther restaurant, pizzeria, ysteri og delikatessebutikk midt på Aker Brygge i Oslo. 

 

 

 

 

Winther er et nytt og spennende konsept som ligger i krysset mellom Holmens gate og Grundingen.  Lokalene, over to plan er dekorert med mosaikkfliser, naturtro farger og mange hyggelige sitteplasser.

 

 

 

Det er kortreist, norsk mat som serveres i restauranten og egenprodusert ost fra ysteriet i lokalene er en skikkelig kuriositet.

Det samme med en matbutikk med ca. tusen håndplukkede matvarer også i de samme lokalene. 

 

 

 

Alle matvarer, råvarer og retter du finner hos Winther, er produsert av lokale leverandører – fra mozzarellaen til surdeigspizzaen, fra frukt og grønnsaker til deilige stykker av norsk entrecôte for oss som elsker kjøtt.

 

 

Det er plass til 120 personer inne i restauranten, som går over to plan. Ute er det bord til ytterligere 40 gjester. Drømmen er å bli det naturlige stedet å booke både samlinger, møter og bord til lunsj og middag.

 

 

 

Siri og teamet ønsker å strekke seg langt både på kvalitet, matkunnskap og god service.

 

 

 

Eget ysteri 

Ysteriet er basert på økologisk melk fra lokale gårder. Siri har en spesiell kjærlighet til ost. Hun har i hele sin yrkeskarriere jobbet med norske råvareprodusenter og de siste årene har hun vært dommer for World Cheese Award, også kalt verdensmesterskapet i ost. Dette er stedet for alle ihuga og lidenskapelige oste-elskere som henne selv.

 

  

 

 

Opphav og røtter 

Familien Winther har stolte røtter fra Lofoten og mattradisjonene derfra. 

 

«Nærheten til naturen og våre unike norske råvarer preger alt vi lager, serverer og selger i lokalene på Aker Brygge.» 

 

«Å bygge kultur er viktig for Winther. Derfor har vi samlet et sterkt matfaglig team med store ambisjoner. Uansett hvilken rett du bestiller fra menyen på restaurant Winther, skal du kjenne smaken av gode råvarer.»

 

«Våre ansatte er hele tiden på jakt etter de beste, tilpasset årstiden. Menyen er variert; kjøtt, fisk, ost og friske grønnsaker – og naturligvis et bredt utvalg av surdeigspizzaer, bakt i vårt eget bakeri»

 

«Ja, så kortreist er råvarene at selv mozzarellaen på pizzaene er ystet inhouse med melk levert direkte fra lokale gårder! forteller Siri Winther»

 

 

 

Siri Winther og co har produsert osten Snøfall som er laget av økologisk upasteurisert melk fra @grondalen.gard 

De kalte den SNØFALL da det er et særnorsk ord som gir en god beskrivelse av formen, teksturen og bruksområdet til stracciatellaen. Snøfall kan ligge for seg selv eller «snø» over ulike retter.

 

 

 

 

Vakkert og dedikert

Porselen for Winther på Aker Brygge, er designet av Katinka Von Der Lippe i samarbeid med Figgjo. Det er inspirert av norske gamle tradisjonene, og norsk håndverk. Før ble tradisjonelle norske oster laget i vakre treformer med innskårede mønstre.

 

 

 

Mange av mønstrene går igjen i bunadsølv, rosemaling og norsk treskjæring generelt.

 

 

Porselenet til Winther Aker Brygge er inspirert av detaljer i bunadsølvet, i broderte border eller mønster fra et rosemalt blomster-motiv. 

 

 

Velkommen til alt det gode 

Du finner ikke vaskemidler, tørkeruller eller lyspærer hos Winther. Deres fokus er å tilby deg et ekstraordinært utvalg av gode oster, friske grønnsaker, norske, spanske og italiensk skinker, fisk og lokale varer. Til sammen kan de friste med nesten 1000 forskjellige matvarer av topp kvalitet.

 

Winther har en bred meny av lunsj- og middagsretter, men tilbyr de også enkle sandwicher du kan nyte til en kopp kaffe eller et glass vin.

 

 

 

Winther Aker Brygge

Grundingen 3, 0250 Oslo

 

Restauranten: (+47) 408 96 020 

Matbutikken: (+47) 408 96 010

booking@wintherakerbrygge.no 

butikk@wintherakerbrygge.no

 

Åpningstider i restauranten

Mandag til torsdag: 12–22

Fredag og lørdag: 12–23

Søndag: 13-21

 

Åpningstider i matbutikken

Mandag til fredag: 07–19 

Lørdag: 10–18

Søndag: 13-21

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev