Norsk Mat Fisk, skjell og skalldyr Ishavsrøye «mosaikk»

Ishavsrøye «mosaikk»>

Ishavsrøye skåret i biter, gelatinpulver som bindemiddel, brent purreløkpulver, syltet rødløk og ertepuré.

 

Start med å dele purreløk i passe biter og løs dem opp. Legg dem på bakepapir og stek på 200 °C til den er tørr og brent. Det tar ca. 45 minutter. La den avkjøle og kjør til pulver sammen med litt salt.

Sylt rødløken i 1-2-3 lake; 2 deler sukker og 3 deler vann i ca. 15 minutter. Her er det brukt rødløkskåler.

Lag ertepuré ved å forvelle petit pois til de er møre, monter med smør og litt fløte. Kjør til en glatt puré og smak til med litt salt.

 

Sukkkersalt 50/50 røyebitene i 20 minutter og skyll dem i vann.

Bland røya med løkpulveret og gelatinpulver eller ca. 8-9 blader til ½ liter væske.

Monter blandingen, fyll den i en rund bolle, et sylinderformet rør eller sylinderformet springform og legg den i press i fryseren.

Når rullen har stivnet og er frosset kan den tas forsiktig ut av formen, skjæres på påleggsmaskin i tynne skiver og pensles med løkvinaigrette.

Anrett røyeskivene som en carpaccio med syltede rødløkskåler, brent løkpulver og ertepuré og pynt med litt dill.

 

>

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev