Norsk Mat Fisk, skjell og skalldyr Myke våruller med tindvedsoya

Myke våruller med tindvedsoya>

I alle rettene benytter vi utvannet tørrfisk fra Glea på Røst, renset for skinn og ben. Har du fisk som ikke er utvannet, bløtlegger du den i kjøleskap. Bruk kaldt vann, og vann ut i 4-8 dager etter størrelse, der vannet skiftes daglig. Du kan enkelt sjekke om fisken er klar ved å rive av en liten bit og tygge for å kjenne konsistensen. Den skal være fast, men enkel å tygge, og ryggstykket skal ha konsistens som f. eks. lettsaltet torsk.

 

Myke våruller med tindvedsoya

Avocado, mango, gulrot, rettish og kålrot kuttes i staver og blandes med limezest. Tørrfisk konfiteres i olivenolje sammen med 2 hvitløksfedd, ved 70 °C i 2 timer.

Rispapir legges 1 minutt i bløt. Deretter legges passe mengde av grønnsakene, strimlet sishoblader, koriander og flak av den konfiterte tørrfisken som rulles sammen som en vanlig vårull.

 

Tindvedsoya

1 dl soya

1 ss sesamolje

1 ss fishsauce

½ ts shriracha-saus

½ ts wasabipulver

zest fra ½ lime

1 ts palmesukker

½ finhakket chili

 

1 ss tindvedbær knuses lett og alt blandes sammen. La det stå og trekke i 1 time. 

>

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev