Norsk Mat Fisk, skjell og skalldyr Posjert Boknafisk, glasert gulrot og sandefjordsmør

Posjert boknafisk, selleri, glasert gulrot og sandefjordsmør >

600 g boknafisk 

1 selleri 

12 små gulrøtter 

200 g smør 

100 g fløte 

20 g persille 

1 sitron 

1 kepaløk 

2 laurbær 

1 dl hvitvinseddik 

8 pepperkorn

 

 

Selleri og gulrot 

Kok opp vann og smak til vannet med salt. Det er viktig at vannet er salt nok slik det skal trekker inn i grønnsakene. Kutt selleri i tynne staver. Skrell gulroten til de har ca samme størrelse. Ta vare på skrellet til gulrota, det vi kan bruke i posjeringslaken til fisken. 

Kok gulrøttene i 4-5 minutter, tilsett , selleristavene og kok videre 1 minutt til begge er møre. Server med engang. 

 

 

Boknafisk

Kok opp 1 l vann, løk, laurbær, hvitvinseddik, gulrotskall  og pepperkorn og la det trekke smak i 15 minutter.  Skru ned varmen og legg fisken forsiktig opp i. La den trekke i 3-4 minutter til den begynner å flake seg. Server med engang. 

 

 

Sandefjordsmør 

Reduser fløte til halvparten. Tilsett terninger med smør mens du visper. La dette små utre i 5 minutter. Smak til med salt og sitron før du tilsetter finhakket persille.

 

>

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev