600 g boknafisk
1 selleri
12 små gulrøtter
200 g smør
100 g fløte
20 g persille
1 sitron
1 kepaløk
2 laurbær
1 dl hvitvinseddik
8 pepperkorn
Selleri og gulrot
Kok opp vann og smak til vannet med salt. Det er viktig at vannet er salt nok slik det skal trekker inn i grønnsakene. Kutt selleri i tynne staver. Skrell gulroten til de har ca samme størrelse. Ta vare på skrellet til gulrota, det vi kan bruke i posjeringslaken til fisken.
Kok gulrøttene i 4-5 minutter, tilsett , selleristavene og kok videre 1 minutt til begge er møre. Server med engang.
Boknafisk
Kok opp 1 l vann, løk, laurbær, hvitvinseddik, gulrotskall og pepperkorn og la det trekke smak i 15 minutter. Skru ned varmen og legg fisken forsiktig opp i. La den trekke i 3-4 minutter til den begynner å flake seg. Server med engang.
Sandefjordsmør
Reduser fløte til halvparten. Tilsett terninger med smør mens du visper. La dette små utre i 5 minutter. Smak til med salt og sitron før du tilsetter finhakket persille.