Norsk Mat Fisk, skjell og skalldyr Røkt ishavsrøye med aji amarillopaste og gulrot- og appelsinpuré

Røkt ishavsrøye med aji amarillopaste og gulrot- og appelsinpuré>

Ishavsrøye, lettrøkt med røykpistol

1 skive rugbrød, i fine smuler

brunet smør, som snø

aji amarillopaste

appelsinjuice

sitrontimian, som pynt

gulrøtter, sjalottløk, safran og appelsinjuice

xantana til jevning

smør til sautering

 

Sukkersalt 50/50 ishavsrøyen i 30 minutter, skyll av og tørk den. Røyk den med en røykpistol. 3 g salt, 75 g brunet smør og 300 g kald melk blandes og fryses tørt til pulver i pacojetbokser.

 

Gulrot- og appelsinpuré og aji amarillopaste

Sauter gulrøtter, sjalottløk og safran i smør til det begynner å få farge. Tilsett appelsinjuice og kok inn til det nesten er tørt. Tilsett vann og kok til det er mykt. Smak til med salt og pepper og kjør på en blender til en glatt pure.

Bland appelsinjiuce og aji amarillopaste i en blender. Smak til med salt, sitronjuice og tilsett xantana til riktig konsistens.

Skjær røya i fingerbrede biter, legg dem på en ildfast plate og anvend en gasspistol til å svi dem på ene siden. Fyll pureene i sprøyteposer. Dander ingrediensene utover med rugbrødsmuler og noen sitrontimianblader. Avslutt med smørsnøen.

 

>

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev