Norsk Mat Fisk, skjell og skalldyr Syltet ishavsrøye med blomkål og eple

Syltet ishavsrøye med blomkål og eple>

1 filet av ishavsrøye uten skinn

1 Granny Smith eple

1 blomkål, delt i buketter og stilker

1 bunt dill

1 stilk stangselleri

1 laurbærblad

2 ss crème fraîche

fersk pepperrot

xantana som jevning

god olivenolje

 

 

Ishavsrøye

Skjæres i pekefingerstore stykker på langs. Den skal være i tynne strimler.

 

 

Syltelake

100 g epleeddik

180 g sukker

250 g vann

5 sorte pepperkorn

1 stjerneanis

zest fra en sitron, etter smak

 

Kok opp laken og la den avkjøle. Når den har fått romtemperatur legger du i strimlene av røya og setter det i kjøleskapet.

 

 

Blomkålpuré

Blomkål deles opp i buketter og stilker. Spar stilken til crudité.

Kok bukettene i saltet vann med laurbærblad. Når blomkålen er mør blander du den med litt crème fraîche. Smak til med salt og litt sitronzest.

 

Crudité

Skjær stilken med en skreller til du kommer til det indre kjøttet på stilken. Skiv dette tynt på en mandolin og legg det i isvann et par timer før servering.

 

Eple

Skives tynt på en mandolin og legges i isvann et par timer før servering.

 

Stangselleri

Skives tynt på en mandolin og legges i isvann et par timer før servering. Når du legger opp retten starter du med  blomkålpuré og legger alt lagvis i en vid skål. Avslutt med reven pepperrot, dill og god olivenolje.

 

>

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev