Norsk Mat Frukt, bær og grønnsaker Karamellisert brioche, syltede plommer og vaniljekrem

Karamellisert brioche, syltede plommer og vaniljekrem >

Syltede plommer

15 plommer

4 dl sukker

4 dl vann

½ dl lys rom

3 stjerneanis

2 kanelstenger

1 vaniljestang

 

Kok opp sukker, vann og vanilje og tilsett rom. Skyll og del plommene, la steinen sitte i, dette gir ekstra god smak. Legg plommene på sterile glass sammen med anis og kanel og fyll helt opp med varm lake. Snu glassene og la dem stå opp ned til de er avkjølte. Blansjer gjerne plommene før sylting om en ikke ønsker å ha med skallet.

 

Vaniljekrem

5 dl melk

1 vaniljestang

100 g sukker

3 eggeplommer

2 egg

40 g maizena

75 g smør

 

Bland maizena godt sammen med sukkeret og bland dette med alle de andre ingrediensene. Kok opp på middels varme under konstant omrøring. Hell rett over i en bolle med sikt og passér, fjern vaniljestang. Avkjøl til ca. 35 °C og rør inn smøret. Avkjøl helt. Blandes om ønskelig ved servering med 2 dl pisket fløte for en lettere vaniljekrem.

 

 

Arme riddere

15 skiver brioche eller loff

4 dl fløte

1 dl melk

5 egg

1 ss sukker

 

Pisk alt sammen og vend skivene i røra før de stekes gylne på begge sider på middels varme. Renskjær kantene og sikt på godt med melis. Svi av med en brenner slik at det danner seg en karamellisert hinne. Server med vaniljekrem og syltede plommer.

Plommene kan enten serveres kalde eller bakt i ovnen ved 175 °C i ca.  10 minutter. Dryss gjerne over noe crunchy, som karamelliserte nøtter eller corn flakes.

 

>

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev