Norsk Mat Frukt, bær og grønnsaker Kremet fjellmandelsuppe, djevelegg og rakfisktartar

Kremet fjellmandelsuppe, djevelegg og rakfisktartar>

1 kg Fjellmandelpotet fra Oppdal

6 fedd hvitløk

5 sjalottløk

4 stilker timian

2 dl kyllingkraft

2 laurbærblad

1 l melk

5 dl fløte

cayennepepper, salt, hvit pepper og sitronjuice etter smak 

 

Kutt opp potet, sjalottløk, hvitløk og laurbærblad og fres det i god olje. Ha i kyllingkraft og la dette redusere inn. Tilsett melk og 5 fløte og la dette stå og småkoke i 30 minutter før det kjøres i en hurtigmikser. Smak til med cayennepepper, salt, hvit pepper og noen dråper sitronjuice.

 

Djevelegg

Egg, cayennepepper, trøffelmajones, gressløk og salt.

 

Kok egg til hardkokt og avkjøl. Del egget i to og ta ut eggeplommen. Mos plommen sammen med de øvrige ingrediensene og legg den tilbake i egget.

 

Rakfisk tartar

Rakfisk, gressløk, sjalottløk og olivenolje.

 

Kutt rakfisk i like terninger. Ha i finkuttet gressløk, sjalottløk og olivenolje og bland sammen. Anrett suppen i passe skåler, legg en klikk tartar på toppen og avslutt med egg og urter. Garner med litt gressløk, ramsløk eller persilleolje  og urter som erterskudd. Server med flatbrød til.

 

>

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev