Norsk Mat Frukt, bær og grønnsaker Multedrøm

Multedrøm>

2 dl sukker, skal også brukes til Nyr

2 dl vann

4 hele stjerneanis

1 dl Lakka multelikør

8 ss Nyr

1 vaniljestang

16 fingerkjeks

2 dl multer fra Molta

 

Kok opp 1 dl sukker, 1 dl vann og stjerneanis. Kok til sukkeret er løst opp. Ha i multene og avkjøl. Kok opp 1 dl sukker og 1 dl vann. Kok til sukkeret er løst opp.

Dra kjelen til side og tilsett multelikøren. Denne laken skal du bruke til å dyppe fingerkjeksen i. Bland Nyr med frøene fra vaniljestangen og smak til med sukker. Dypp fingerkjeksen i laken med multelikør.

Legg lagvis i porsjonsglass eller i en stor serveringsbolle sammen med Nyr og marinerte multer. Denne desserten kan du lage av epler og julekakerester også. Da kan du bruke eplelikør til laken og kanel istedenfor stjerneanis. 

>

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev