Lag potetpure av 1 kg Gulløyepoteter, uten noe som helst væske.
Ha den ferdige blandingen i en hurtigmikser og kjør på full speed med salt til den blir seig. Smak til med muskatnøtt og spre den seige potetpureen ut over en silikonmatte med par millimeter tykkelse. Stek i ovnen på 160 °C tørr varme til det blir gyllent.
Fermentert kålrot
500 g vann
500 g kålrot
10 g salt
1 chili
Kok opp vann, chili og salt og avkjøl. Kutt kålroten i tynne skiver og ha dem i den kalde laken. Legg skivene på Norgesglass med klede og lokk. La dette stå ute i romtemperatur i 1 måned før det settes kaldt og mørk for å avslutte prosessen.
Tyttebærkrem
500 g frosne tyttebær
salt, sukker og sitronjuice
3 stilker timian
Ha bærene i en kjele med timianblader og la dette småkoke til du har en syltetøykonsistens. Kjør blandingen på hurtigmikser og smak til med salt, sukker og sitronjuice.
Skjær potetkremchipsen i passe størrelse og anrett kålrotenrullen med kremen. Pynt med tyttebær og sitrontimian.