Norsk Mat Frukt, bær og grønnsaker Potetkremchips, fermentert kålrot og tyttebærkrem

Potetkremchips, fermentert kålrot og tyttebærkrem>

Lag potetpure av 1 kg Gulløyepoteter, uten noe som helst væske.

 

Ha den ferdige blandingen i en hurtigmikser og kjør på full speed med salt til den blir seig. Smak til med muskatnøtt og spre den seige potetpureen ut over en silikonmatte med par millimeter tykkelse. Stek i ovnen på 160 °C tørr varme til det blir gyllent.

 

Fermentert kålrot

500 g vann

500 g kålrot

10 g salt

1 chili

 

Kok opp vann, chili og salt og avkjøl. Kutt kålroten i tynne skiver og ha dem i den kalde laken. Legg skivene på Norgesglass med klede og lokk. La dette stå ute i romtemperatur i 1 måned før det settes kaldt og mørk for å avslutte prosessen.

 

Tyttebærkrem

500 g frosne tyttebær

salt, sukker og sitronjuice

3 stilker timian

 

Ha bærene i en kjele med timianblader og la dette småkoke til du har en syltetøykonsistens. Kjør blandingen  på hurtigmikser og smak til med salt, sukker og sitronjuice.

Skjær potetkremchipsen i passe størrelse og anrett kålrotenrullen med kremen. Pynt med tyttebær og sitrontimian.

 

>

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev