Norsk Mat Kjøtt, vilt og fjærkre Grillet svinenakke med chorizoglace

Grillet svinenakke med chorizoglace>

150 g svinenakke

salt og  pepper

 

Grill kjøttet periodevis et par ganger. Er skiven tynn, legg den av og på grillen ca. 3 ganger. La det hvile i 5 minutter.

 

200 g rå chorizo

10 g sorte sesamfrø

1 l kyllingkraft 

sesamolje, etter smak

rødvinseddik, etter smak

salt, etter smak

 

Stek chorizo og sesamfrø i en tørr panne til det er gyldent og crispy. Hell i kyllingkraft og 1 ts sesamolje. Reduser dette til rett før det er svidd. Sil av chorizoen og smak til glaceen med eddik og salt.

 

 

Poteter, epler, sellerirot og løk

200 g kokte poteter

200 g epler

200 g sellerirot

200 g blansjerte boretaneløk

20 rosenkålhoder

10 g salt

100 g kyllingfett

300 g honning

1 dl rødvinseddik

 

Grønnsakene kuttes i like pene biter og blandes med salt, kyllingfett, honning og eddik. Bak dem i ovnen på 190 °C i 15 minutter. Blader fra rosenkålhoder stekes i panne med like deler baconfett og smør. Bland rosenkål inn med de andre grønnsakene. Anrett pent på en tallerken med blomkarse og løk.

>

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev