Norsk Mat Kjøtt, vilt og fjærkre Heavy metalbog, sort hvitløkspaste og syltet aubergineskall

Heavy metalbog, sort hvitløkspaste og syltet aubergineskall>

1 lammebog av villsau

2 gulrøtter

1/4 sellerirot

2 kepaløk

3 persillestilker

 

Rubb bogen ett døgn i forveien. Grill av bogen til den er fint karamellisert og ha den i en ildfast form som tåler grill. Ha i alle aromater og vann til det dekker bogen. La den stå på grillen med lokk til kjøttet slipper beinet. Det tar ca. 30-45 minutter. Ta den ut av laken og «krisp» den opp igjen på grillen.

 

Rubb

Tørket sellerirot skives tynt, dyppes i sitron og tørkes i dehydrator over natta. Sort hvitløk tørkes i dehydrator. Fennikelfrø roastes i panne sammen med tørket chipotle, knust einebær, knust stjerneanis og sort pepper.

Når alt er klart kjøres det opp på en mikser til en fin rubb.

 

Sort hvitløkspaste

3 hele, sorte hvitløk

1 ts fish sauce

1 ts soya

1 ts riseddik

½ lime

1 ss vann

 

Ha alt i en bolle og kjør glatt med stavmikser.

 

Persille

Friteres på 170 °C. Bruk lokk når du gjør dette til det slutter å frese, da slipper du unødvendig søl.

 

Sherrysyltet aubergineskall

1 dl sherryeddik

1 dl sukker

2 dl vann

skall av 3 auberginer

 

Kok opp alle ingredienser. Ha i aubergineskall og la det småkoke i ca. 3 minutter. Sett til siden, ha på lokk og la det kjøle seg ned på benken. Server bogen som delemat toppet med sort hvitløkspaste, fritert persille og syltet aubergineskall ved siden av.

 

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev