Norsk Mat Kjøtt, vilt og fjærkre grønnsakssuppe kjøttboller, kantareller og Skjenning

grønnsakssuppe kjøttboller, kantareller og Skjenning >

timiansmør

1 liter kraft av okse, kalv, lam eller høns

4 gulrøtter

1 purre

1 persillerot

1 kålrot

1 sellerirot

400 g kjøttbollefarse

100 g utvannet byggryn, valgfritt

2 ss hakket persille

timian til pynt

200 g kantareller

2 ss smør til steking

2 ss hakket timian

100 g smør, romtemperert

Skjenning flatbrød

 

Vask og skrell grønnsakene, og del opp i små biter. Kok opp kraften og tilsett de oppdelte grønnsakene. La suppen koke i ca. 20 minutter til grønnsakene er myke.

Tilsett hakket persille og byggryn. Lag små boller av bollefarsen ved hjelp av en liten skje, og la dem trekke i suppen i 10 minutter. Smak til med salt og pepper.

Rens kantareller og stek dem i en varm panne med smør, krydre med salt og pepper. Pisk smør med hakket timian. Server suppen med stekte kantareller, Skjenning flatbrød og timiansmør ved siden av.

 

>

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev