FOTO stian Broch
KOKK sigurd Glenning, Aron Espeland og Tord Johnseter
appetitt 1/2019
6 plommetomater
½ halv chili
1 hvitløksfedd
1 potte basilikum
gule og rød cherrytomater, du trenger ikke ha begge varianter, men det gir finere farge
½ agurk
1 sjalottløk
200 g St. Kristina skinke
Kutt plommetomat, hvitløk, chili og halve basilikumspotta i grove biter og putt i blender. Kjør opp, og sil gjennom et sileklede, kaffefilter eller et kjøkkenhåndkle. Kutt cherrytomater i to og mariner i olivenolje. Dryss over maldonsalt eller finsalt.
Kutt agurk i to og ta ut kjernen med en skje. Kutt i terninger. Skrell sjalottløk og kutt i fine terninger, bland med agurk, og legg i midten av en dyp tallerken. Kutt St. Kristina skinke med skjæremaskin eller kniv. Rull opp i ruller, og legg opp som på bildet.
Dette er en enkel, lett vår- og sommersuppe som også kan serveres som forrett til mange gjester. Suppen er kald slik at den kan legges opp før gjestene kommer. Da kan man konsentrere seg om varmmaten. Avslutt med litt basilikum.